Wat doet stress met je hersenen?
Negatieve stress kan op lange termijn best wel zwaar wegen op je mentale en fysieke gezondheid. Zelfs je brein kan er de gevolgen van dragen.
Stress wordt vaak geassocieerd met het werk. Daarom geen wij tips en antwoorden wij op al je vragen om zoveel mogelijk stress te vermijden. Al heb je natuurlijk ook vormen van positieve stress...
Je vindt hier sowieso tips voor meer energie, om tijd te winnen op je werk en om niet te verdrinken in je dagtaken. Verder leggen wij uit hoe je kan sporten tijdens de middag én geven we tips voor workaholics. No stress... go for happy!
Negatieve stress kan op lange termijn best wel zwaar wegen op je mentale en fysieke gezondheid. Zelfs je brein kan er de gevolgen van dragen.
Val je ‘s avonds moeilijk in slaap of zit je ‘s nachts vaak naar het plafond te staren? Dan bestaat de kans dat jouw werk er voor iets tussen zit…
De gezondheid op de werkvloer gaat er in vergelijking met de voorbije jaren niet bepaald op vooruit...
Chronische stress en overspanning is ongezond en kan leiden tot een burn-out. Daarom is het belangrijk dat je in balans blijft en tijdig actie onderneemt.
Een burn-out komt niet plotseling uit de lucht vallen. Dit ontstaat geleidelijk en is een langzaam en sluipend proces ... in 6 stappen!
Mijn baas vraagt me op vrijdagavond om tegen maandag nog 'snel' iets te doen. Moet ik 'ja' zeggen?
Saboteurs zijn de gedachten in je hoofd die negatieve emoties opwekken in hoe je omgaat met de dagelijkse uitdagingen van het leven. Wat zijn de belangrijkste?
De meeste werknemers hebben minstens eens per jaar een evaluatiegesprek, over wat er goed gaat ... en wat er beter kan. Zo hou jij je zenuwen onder controle...
Moet je werken in de kerstvakantie? Geen paniek, want het is misschien wel de meest relaxte periode van het (werk)jaar.
Bijna de helft van de werknemers heeft jaarlijks één evaluatiegesprek. Opvallend: één op drie (33,4%) zegt stress te hebben voor het evaluatiegesprek.
Over de integratie van millennials en Gen Z’ers op de arbeidsmarkt is al heel wat inkt gevloeid. Maar hoe zit het nu écht?
Te laat, te laat! Kom jij ook altijd te laat? Werk dan de oorzaken weg en je bent weer overal op tijd! Jobat geeft 7 praktische tips ...
Meer dan een kwart van de werknemers in België loopt risico op een burn-out, in totaal goed voor bijna 1,2 miljoen werknemers!
Soms zie je door de documenten je kantoor niet meer. Gelukkig is er een hulpmiddeltje dat je dubbel zo snel door dat leesvoer helpt: snellezen.
VDAB zorgt als arbeidsbemiddelaar voor de loopbanen van miljoenen Vlamingen, maar hoe doen ze dat voor de eigen medewerkers?
Geuren hebben een grote invloed op ons, zeker ook op het werk. Sommige geuren kunnen daarom best vermeden worden!
Wanneer alle teamleden aan hetzelfde zeel trekken, kan er heel wat bereikt worden. Toch bestaat er op het werk vaak interne concurrentie. Goed of niet?
Je werkplek heeft een flinke impact op je welzijn. Maar je kan die werksetting voor een groot stuk zélf vormgeven om je gezondheid in eigen handen te nemen.
Wat zijn de pijn- en werkpunten rond werken in de zorg?
De eerste voorwaarde om minder stress te ervaren is ... zelfzorg. Daarom: 5 tips als eerste stap naar meer zorg én respect voor jezelf.