Recht op deconnectie: hoe jezelf écht onbereikbaar maken
Vroeger vanzelfsprekend, vandaag niet meer... Deconnectie van het werk in je vrije tijd vereist een inspanning in het digitale tijdperk. 5 tips!
Stress wordt vaak geassocieerd met het werk. Daarom geen wij tips en antwoorden wij op al je vragen om zoveel mogelijk stress te vermijden. Al heb je natuurlijk ook vormen van positieve stress...
Je vindt hier sowieso tips voor meer energie, om tijd te winnen op je werk en om niet te verdrinken in je dagtaken. Verder leggen wij uit hoe je kan sporten tijdens de middag én geven we tips voor workaholics. No stress... go for happy!
Vroeger vanzelfsprekend, vandaag niet meer... Deconnectie van het werk in je vrije tijd vereist een inspanning in het digitale tijdperk. 5 tips!
Je bent gestrest en je grijpt naar iets lekkers, meestal iets ongezond zoals snoep, cola of koekjes. Herkenbaar? Enkele tips om dit te doorbreken!
Dacht je dat een weekend genoeg was om te bekomen van je werk? Fout. Je hebt een aantal dagen nodig om je te kunnen ontspannen. En 2 is niet genoeg.
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?
Onze tijd is kostbaar. Toch krijgen we dagelijks te maken met ‘tijdrovers’ die onze productiviteit nekken. Een overzicht...
Goed nieuws voor de twijfelaars onder ons die moeilijk een beslissing kunnen of durven nemen: besluiteloosheid heeft voordelen en het kan je slimmer maken!
Sinds 1 april 2023 hebben werknemers het recht om onbereikbaar te zijn na hun werktijd. Een goede zaak volgens zo’n drie op de vier werknemers.
Vervelende kwaaltjes hebben we allemaal weleens. Maar wat als je niet weet waar ze door veroorzaakt worden? Let eens op of je onderstaande symptomen terugziet.
Voor heel wat werknemers is hybride werken het beste wat hen ooit kon overkomen... Wat zeggen de cijfers precies?
Sinds 1 april 2023 moet jij je als werknemer niet langer verantwoorden wanneer je na de werkuren niet meteen antwoordt op een mail of bericht van je werkgever.
De stijl waarmee iemand leidinggeeft, bepaalt voor een flink deel of iemand risico loopt op een burn-out.
Verlies jij 's ochtends ook zoveel tijd op het werk door een overload aan e-mails? Dankzij de volgende 9 tips zeg je vaarwel tegen die mailstress!
Naast heel wat arbeidsvreugde kan je job je soms ook wel eens de nodige stress bezorgen. Maar wat als het jou allemaal te veel wordt?
De overgrote meerderheid van de jongeren vertoont symptomen van een burn-out, en niet elke werkgever speelt hier even goed op in...
To-dolijstjes bezorgen je vaak stress. Het gevolg? Je voelt je onproductief en komt in een negatieve spiraal terecht. De oplossing? De fuck-it-therapie!
De groeiende inflatie en de hoge prijzen zorgen bij heel wat werknemers voor stress en financiële zorgen die ze vaak ongewild meenemen naar het werk...
Maar nipt op tijd op het werk komen, oogt niet professioneel. Misschien toch eens overwegen om wat eerder op het werk te verschijnen? We zetten 7 voordelen op een rijtje.
Hoe jammer ook, een burn-out kan je nog lang achtervolgen... Wat zijn de gevolgen precies?
De voormiddag is één van de productiefste momenten van de dag. Met deze tips krijg je het merendeel van je werk nog af voor de lunch.
Weinig Belgen zijn écht blij met hun werk. Maar waarom worden we eigenlijk ongelukkig op ons werk? En – nog belangrijker – wat kan je eraan doen?