Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek?
Een cliché maar wel de waarheid: een goede voorbereiding doet wonderen. Na deze 8 stappen ben je helemaal klaar voor je sollicitatiegesprek.
Iedereen maakt het wel eens mee, een sollicitatiegesprek dat niet vlot verloopt. Hoe kan je een sollicitatiegesprek best voorbereiden? Welke sollicitatievragen worden vaak gesteld? Zijn er ook strikvragen? En welke vragen kan je best zélf stellen aan de recruiter van dienst?
Wat kan je beter niet doen tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe maak je de perfecte eerste indruk? En wat als het misloopt? Je leest het allemaal in de artikels hieronder...
Een cliché maar wel de waarheid: een goede voorbereiding doet wonderen. Na deze 8 stappen ben je helemaal klaar voor je sollicitatiegesprek.
Een eerste indruk maken, is belangrijk en kan je slechts 1 keer
HR-managers leggen soms het vuur aan je schenen tijdens een sollicitatiegesprek. Laat je zeker niet vangen door deze strikvragen!
De arbeidsmarkt is krap en sommige profielen zijn schaars. Maar recruiters kunnen hun sollicitatiegesprekken op diverse punten nog verbeteren!
Hoewel de wetgever geen exacte definitie geeft van zo’n test of proef, voorziet de rechtspraak toch een aantal rechtsgeldige spelregels.
220 sollicitatiegesprekken hadden ze bij Aquafin gepland. Toen kwam de lockdown en verhuisden alle interviews naar tientallen home offices.
Het is verbazend wat voor een gênante fouten sollicitanten maken. Nochtans kun je die makkelijk voorkomen.
Hoewel je onmogelijk alle sollicitatievragen kan voorspellen, biedt deze lijst toch een mooi overzicht van vaak voorkomende vragen tijdens sollicitaties.
Een gebrek aan zelfzekerheid doet veel mensen tijdens het solliciteren de das om. Met deze 7 tips behoort het angstzweet definitief tot het verleden.
Een vrouw als bestuurslid, laat staan als CEO, in een succesvol bedrijf? Het is vandaag de dag jammer genoeg nog steeds een rariteit. Hoe komt dat?
Je kleuren en stijl bepalen de helft van je goede eerste indruk. Je lichaamstaal staat voor de andere helft. Daarom: 10 tips voor betere lichaamstaal!
Wanneer je een nieuwe job zoekt, ben je een verkoper of een marketeer. Je bent je eigen product en zet jezelf best zo goed mogelijk in de markt.
Sollicitatiegesprekken kunnen stresserend zijn. Zeker omdat je geen alarmbelletjes wil laten afgaan bij je interviewer.
Een sollicitatiegesprek op zich is al stresserend genoeg, het laatste wat je wil is je zorgen moeten maken over je kledij. Stijlcoach Lien Degol geeft tips!
Een goede voorbereiding is cruciaal bij een sollicitatiegesprek, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Onze gouden tip: kruip in de huid van de recruiter.
Aanvaardde je ooit al eens een jobvoorstel terwijl je daar eigenlijk een slecht gevoel bij had? Meestal blijkt dat buikgevoel juist te zijn.
Of we nu een promotie willen, beter leiding willen geven of meer impact proberen te creëren, je lichaamstaal onder controle hebben is essentieel.
Een potentiële werkgever wil weten welk vlees hij in de kuip heeft. Met de STAR-methode kan je je goed voorbereiden op lastige sollicitatievragen.
Een sollicitatiegesprek is zenuwslopend. Je mag nog zo goed voorbereid zijn, soms neemt de stress het over en zeg je dingen die je kansen helemaal verknallen.
Als je een jobaanbod krijgt, ben jij dan diegene die zegt: ‘Waar moet ik tekenen’? Of ben je eerder wat voorzichtiger en neem je nog de tijd?