Tien gouden quotes voor je baas én jezelf
Je overste, manager, hoofd of chef: uiteindelijk willen (of moeten) ze allemaal een betere leider zijn.
Dat blijkt uit een rondvraag bij 2.500 werknemers in België. Dit in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team en in samenwerking met Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.
Bijna de helft van de werknemers (4 op 10) geeft aan dat ze qua job weinig andere opties zien of vrezen problemen te krijgen als ze hun huidige werkgever zouden verlaten. Zowat twee op drie geeft toe dat veranderen van job te veel onzekerheid met zich meebrengt.
Andere job? We willen wel, maar doen geen moeite
Specialisten verwijzen vaak naar de gouden kooi. Zo stijgen onze lonen met onze anciënniteit en bouwen we meer pensioen en vakantiedagen op. Kortom, de materiële aspecten van onze job zijn best oké, maar daarom voelen we ons nog niet betrokken.
“Het is belangrijk dat bedrijven inspanningen leveren om werknemers aan zich te binden en te houden”, oppert Anja Van den Broeck. “Werknemers moeten zich door hun organisatie gesteund voelen. Daarnaast is het ook van belang dat de waarden van de werknemers in lijn liggen met die van de werkgever en dat deze altijd zijn beloftes nakomt.”
Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past
(William Visterin)
8 maart 2022Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je overste, manager, hoofd of chef: uiteindelijk willen (of moeten) ze allemaal een betere leider zijn.
Na een lange werkdag plof je in je bed, maar lig je nog een hele nacht te piekeren over je werk… Hoe zorg je ervoor dat je ‘s nachts kunt deconnecteren?
Als jobhopper heb je enkele grote sterktes die anderen niet hebben.
Dat verpleegkundigen en brandweermannen levens redden, is duidelijk. Weet jij niet wat het nut is van je werk? Dan heb je waarschijnlijk een bullshitjob!
Heb je soms het gevoel dat jij de enige bent die slechts 24 uren in een dag heeft? Dringend tijd om je workflow te optimaliseren!
Deze vier factoren bepalen de jobtevredenheid van mensen. “Als het op één daarvan niet goed zit, kun je maar beter eens goed nadenken.”
Onze werkritmes en -ruimtes zijn over de jaren heen flink door elkaar geschud. Welke werktrends komen er in 2024 nog op ons af?
De pandemie heeft bij heel wat werknemers iets in gang gezet: uit onderzoek blijkt dat wereldwijd zo’n 83% werk wil maken van een andere job ...
Iedereen heeft weleens een mindere dag op het werk. Doorgaans kun je frustraties herleiden tot 5 categorieën. Herken jij ze?