Heb je 't financieel moeilijk? Zo kan je werkgever helpen...
In tijden van nood kent men z’n vrienden… of heeft men een goede baas. Want er zijn wel wat niet-financiële mogelijkheden om jou te helpen!
De Vlaming staat graag bekend als harde werker, en in heel wat gevallen klopt dat ook. Iemand met een flexi-job, bijverdienste na de werkuren of een extra inkomen uit de deeleconomie is al lang geen uitzondering meer.
Bijverdienen wordt stilaan het nieuwe normaal en dat vinden we blijkbaar helemaal niet zo erg. Volgens het onderzoek van marktonderzoeksbureau iVox en digitaal uitzendplatform NOWJOBS zou maar liefst 96% van de ondervraagden erg positief staan tegenover bijverdienen.
Lees ook: 6 opties om naast je job nog bij te verdienen
Niet alleen werknemers, studenten en gepensioneerden zien een bijverdienste wel zitten, ook werkgevers zien bijverdieners graag komen. Ze zijn dan ook een flexibele oplossing voor een (tijdelijk) personeelstekort of om een piek in de productie op te vangen. 77% van de ondervraagde werkgevers is trouwens effectief van plan om dit jaar bijverdieners in te schakelen, 11,5% heeft er zelfs meer dan 6 ingepland.
CHECK: Heb jij ook een tweede job?
Voor wat hoort wat natuurlijk en het extra loon op je bankrekening is dan ook mooi meegenomen, al is het geld niet altijd de belangrijkste reden.
Ontdek: 4 manieren om extra bij te verdienen
(fd)
1 juli 2024In tijden van nood kent men z’n vrienden… of heeft men een goede baas. Want er zijn wel wat niet-financiële mogelijkheden om jou te helpen!
Bijklussen na je 65ste? Sommige gepensioneerden zeggen resoluut ‘nee, bedankt’. Maar er zijn ook genoeg mensen die aan de slag blijven. Mag dat wel?
Wil jij graag een extra cent verdienen? Hier vind je enkele tips om mee rekening te houden!
In welke sectoren zijn flexi-jobbers alomtegenwoordig? En wie maakt het meest gebruik van de flexi-optie?
De stijgende levenskosten sparen niemand, zelfs mensen met een vaste job zijn steeds vaker op zoek naar een extra inkomen. Wat zijn de mogelijkheden?
Het leven wordt alsmaar duurder, ook voor jongeren. Hoeveel jongeren hebben een extra inkomen? Wat is hun motivatie daarvoor? En wat zijn de voordelen?
De groeiende inflatie en de hoge prijzen zorgen bij heel wat werknemers voor stress en financiële zorgen die ze vaak ongewild meenemen naar het werk...
Onbelast bijverdienen mag niet meer... maar er zijn wél nog heel wat mogelijkheden om toch nog een aardig centje extra te verdienen!
De tijd dat enkel horecazaken zich konden beroepen op flexijobs, is voorbij.