Zo ziet een lunch er in het buitenland uit
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
“Ik zorg ervoor dat er nieuwe bloemmixen en bakproducten naar de consument komen. Ik doe dat in samenwerking met mijn collega’s van de afdelingen productontwikkeling en sales en marketing. We kijken naar wat er leeft bij de consument en welke trends er zijn in de markt. Het gaat om zelf bakken van brood, gebak en desserten. Je moet weten dat er in België zeker een thuisbakcultuur bestaat, meer dan bijvoorbeeld in Nederland en Frankrijk.”
“Belangrijk voor ons is dat het voor de consument altijd lukt en resultaat oplevert. En dat hij of zij kan bakken met basismateriaal, en dit zo gemakkelijk mogelijk. Wij bieden dan ook producten voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen moet kunnen bakken. Tegelijk spelen we in op nieuwe trends. De klant is altijd op zoek naar nieuwe smaken en producten. We hebben onlangs Niamh gelanceerd, een nieuw merk in de sfeer van de wereldkeuken met onder andere bakproducten voor Turks brood, focaccia en blini. Het is een assortiment van hoogkwalitatieve broodbakmixen waarbij smaak en gezondheid vooropstaan."
"Nieuwe producten op de markt brengen, vind ik bijzonder boeiend. Ik doe mijn job dan ook zeer graag. Smaken en combinaties uitzoeken op basis van kennis van de grondstoffen vind ik zeer fijn. Je kunt er eindeloos in variëren.”
“Ik ben van opleiding bio-ingenieur, scheikunde en industriële fermentatie. Mijn eerste job bij Arvesta rond de toepassing van enzymen in veevoeding was meer in lijn met mijn opleiding. Het is van bij de opmars van het zelfbakken in de vroege jaren negentig dat mijn job ook in die richting is geëvolueerd.
Sinds 2002 is het een voltijdse job bij AVEVE Bloem rond kwaliteit en productontwikkeling geworden. Vandaag werk ik al iets meer dan dertig jaar voor Arvesta, een bedrijf dat zich voortdurend vernieuwt, net als onze bakproducten eigenlijk (lacht).”
“Zeker en vast. Ik ben klant van mijn eigen productontwikkeling. Ik bak thuis met mijn broodmachine, ook al kan het met onze bakproducten ook gewoon in de oven. Ik bak vooral brood, maar probeer geregeld iets anders uit. Vroeger, toen de kinderen nog thuis waren, maakten we ook geregeld zelf gebak. Toen gingen de stoelen vaak aan de kant en … bakken maar.”
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Een krimpende jobmarkt maakt het pas afgestudeerden niet makkelijk. Misschien het ideale moment om deze minder voor de hand liggende jobs eens te overwegen?
Hortiplan bouwt innovatieve oplossingen voor tuinbouw en serreteelt. Pieter is er specialist in tuinbouwautomatisering. Wat houdt dat precies in?
Landbouwgroep Arvesta zet flink in op digitale meetings. “Wij doen gemiddeld al 130 videocalls per dag.”
Ben je uitgekeken op je job, maar is het niet het moment om van werk te veranderen? Dan is jobcrafting misschien het antwoord!
Een nieuwe manier van teamwork breekt verder door bij productontwikkeling en in het bedrijfsleven in het algemeen, de zogenaamde agile-aanpak.
Migratiecrisis of niet, feit is dat heel wat nieuwkomers een oplossing kunnen bieden voor het invullen van knelpuntberoepen.
Wat zijn je verantwoordelijkheden als payroll officer? Welke doorgroeimogelijkheden heb je? En... welk loon kan je verwachten?
Van alle werknemers in ons land heeft zowat 36 procent af te rekenen met werkstressklachten.