Naar het buitenland? Zo schud je handjes
Niks zo vervelend als in het buitenland een flater slaan omdat je de tradities en gewoontes van het land niet kent.
Vrouwelijke werknemers betalen consequent minder dan hun mannelijke collega’s voor dezelfde zakenvlucht. De verklaring hiervoor is onder meer dat vrouwen hun vliegtuigticket veelal vroeger boeken.
Dat blijkt uit een studie van de Ludwig Maximilians Universität München. De onderzoekers analyseerden 7,4 miljoen zakenreizen, gemaakt door ongeveer twee miljoen werknemers in zestig landen. Ze vergeleken de vliegtickets betaald door werknemers in dezelfde functie binnen een bedrijf. Ook kwamen reisklasse en bestemmingen overeen, wat vergelijken mogelijk maakte.
Ze ontdekten dat vrouwen gemiddeld 18 dollar (16 euro) minder betaalden per ticket dan hun mannelijke collega’s. Met de leeftijd namen ook de prijsverschillen tussen man en vrouw toe. Het verschil blijkt ook groter te zijn in Europa en de Verenigde Staten. In Azië betaalden mannen minder voor hun vliegtuigticket.
Lees ook: Top 20 jobs voor wie graag reist
De verklaring voor het prijsverschil is dat vrouwen de neiging hadden vroeger te boeken: gemiddeld 1,8 dagen. In het verlengde hiervan suggereren de onderzoekers dat mannen, gemiddeld gesproken dan, ook iets minder zorgvuldig durven om te gaan met bedrijfsmiddelen. “Deze verschillen hebben belangrijke financiële gevolgen voor bedrijven”, luidt hun conclusie.
Extra: Vrouwen en mannen gelijk op de arbeidsmarkt?
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
29 maart 2022Niks zo vervelend als in het buitenland een flater slaan omdat je de tradities en gewoontes van het land niet kent.
Waarom zou je als telewerker of digital nomad geen zonnige werkvakantie boeken in het buitenland? Dit zijn de 10 beste landen voor telewerkers.
Werk jij sinds het uitbreken van de coronacrisis thuis? Loop je stilaan de muren op? Dan is de Barbados Welcome Stamp iets voor jou!
Steeds meer Belgen nemen de beslissing om buiten de landsgrenzen een nieuwe carrière te starten. Daarom deze checklist.
In domeinen als IT, engineering en consultancy is Engels vaak de voertaal. Maar hoe is het bij de doorsnee Belg gesteld met de kennis van deze vreemde taal?
Reis je de wereld rond voor je werk? In het digitale tijdperk is je smartphone je beste vriend. Deze tien apps mag je zeker niet missen.
Wie graag reist, heeft geld nodig. Wie fulltime werkt om dat geld te sparen... heeft amper de tijd om te reizen. Hoe kan je die twee dan toch combineren?
Op het eerste zicht is pendelen van en naar je werk absoluut geen pretje, tot je de psychologische voordelen ontdekt.
Thuiswerken doe je in principe van thuis uit… maar wat als jij je meer thuis voelt op een zomerse vakantiebestemming? Mag je zomaar kiezen waar je telewerkt?