De 15 meest memorabele sollicitatieblunders
CareerBuilder vroeg aan 2.201 personeelsmanagers en hr-professionals welke opvallende sollicitatieblunders zij ooit al hadden meegemaakt ...
Iedereen maakt het wel eens mee, een sollicitatiegesprek dat niet vlot verloopt. Hoe kan je een sollicitatiegesprek best voorbereiden? Welke sollicitatievragen worden vaak gesteld? Zijn er ook strikvragen? En welke vragen kan je best zélf stellen aan de recruiter van dienst?
Wat kan je beter niet doen tijdens een sollicitatiegesprek? Hoe maak je de perfecte eerste indruk? En wat als het misloopt? Je leest het allemaal in de artikels hieronder...
CareerBuilder vroeg aan 2.201 personeelsmanagers en hr-professionals welke opvallende sollicitatieblunders zij ooit al hadden meegemaakt ...
Soms is een sollicitatiegesprek zoals een loterij. Er spelen ook andere factoren naast je competenties mee die je je nauwelijks kan inbeelden ...
Wat doe je best de avond voor een belangrijk sollicitatiegesprek zodat je volledig voorbereid én op tijd op het gesprek verschijnt?
In sommige bedrijven gaan de sollicitatiegesprekken er wel heel hard aan toe. Vergeet het gewone standaardinterview, deze bedrijven pakken het anders aan …
Cv's met foto's van aantrekkelijke mensen krijgen meer positieve reacties dan de zo goed als identieke exemplaren van minder aantrekkelijke kandidaten.
Jobat peilde bij enkele hr-managers van grote Belgische bedrijven naar hun favoriete sollicitatievraag. Een goede voorbereiding is namelijk cruciaal!
Met een goed gevoel gesolliciteerd bij een bedrijf, maar nu hoor je er niets meer van? Misschien ligt het wel aan (een van) de volgende 5 redenen ...
Om de geschiktheid van een nieuwe werknemer te kunnen beoordelen, zal een recruiter heel wat vragen stellen. Maar dit vraagrecht is niet onbegrensd!
Je kan als sollicitant volledig de mist ingaan wanneer je een aantal vragen aan je eventuele toekomstige werkgever stelt. Deze 8 vragen stel je beter niet!
De strengere activeringspolitiek maakt dat bedrijven die nieuwe medewerkers zoeken steeds meer te maken krijgen met schijnsollicitanten.
Onderzoek van Randstad toont aan dat bijna één op de vijf kandidaten vooraf geen enkele informatie opzoekt over de functie waarvoor ze gaan solliciteren.
Wie maar een minimum van enthousiasme tijdens zijn sollicitatie vertoont, is reeds vergeten nog voor het gesprek ten einde is. Hoe moet het zeker NIET?
Er bestaan verschillende soorten sollicitatiegesprekken. Hierbij een overzicht van 10 verschillende soorten én tips om ze tot een goed einde te brengen.
De Amerikaanse jobsite Glassdoor.com maakt jaarlijks een overzicht van de vreemdste sollicitatievragen die kandidaten voorgeschoteld kregen ...
Wie voor het eerst solliciteert, doet dat niet altijd volgens de regels van de kunst. Maar ook werkgevers maken fouten bij sollicitatiegesprekken.
Je opsluiten in het kleinste kamertje. Dat is een gouden tip om het goed te doen tijdens een sollicitatiegesprek, presentatie of beoordelingsgesprek.
In alle (eerste) contacten is je visuele boodschap enorm belangrijk. Carrièrecoach Heidi Deblaere geeft tips voor een succesvolle presentatie van jezelf!
Recruiters zijn niet altijd eerlijk en liegen wel eens om een job aantrekkelijker te maken. Welke leugens vertellen sommige HR-managers aan kandidaten?
Zowel werkgever als sollicitant zijn bij een sollicitatie gebonden aan duidelijk omschreven rechten en plichten, al is er ook ruimte voor interpretatie.
Op een sollicitatiegesprek kunnen lastige vragen je kansen op de job helemaal doen kelderen. Daarom: de 3 moeilijkste vragen op een rij!