4 redenen om níét op zoek te gaan naar je droomjob
Voor veel mensen is de zoektocht naar een droomjob vergelijkbaar met die naar de pot goud aan het einde van de regenboog: vermoeiend en frustrerend...
Wie gelukkig is op het werk, doet zijn/haar werk beter. Muziek, leuke collega’s en een aangename werkplek kunnen je geluk beïnvloeden. In onderstaand dossier bundelden wij allerlei tips, weetjes en antwoorden op vragen over het perfecte evenwicht tussen werk & privé, stress, gezondheid, ontspanning en... in de file staan.
We schuwen ook onderwerpen als discriminatie, arbeidshandicap of ongewenst gedrag niet. Alles onder de noemer 'welzijn', kortom. Go for happy!
Voor veel mensen is de zoektocht naar een droomjob vergelijkbaar met die naar de pot goud aan het einde van de regenboog: vermoeiend en frustrerend...
4 dagen per week werken i.p.v. 5 dagen en toch voltijds betaald worden: dankzij de arbeidsdeal kan het. Wat zijn de voorwaarden en hoe werkt het?
Korte rokjes, uitgesneden jurken, een doorzichtig topje onder een blazer. Dat is de nieuwe kantoormode in de VS. Durf jij in sexy kleding naar het werk gaan?
De voormiddag is één van de productiefste momenten van de dag. Met deze tips krijg je het merendeel van je werk nog af voor de lunch.
Weinig Belgen zijn écht blij met hun werk. Maar waarom worden we eigenlijk ongelukkig op ons werk? En – nog belangrijker – wat kan je eraan doen?
Wie kordaat de daad bij het woord voegt, kan – met wat geluk – snel een realistische droomjob ontdekken. Deze 10 eenvoudige vragen helpen jou hierbij.
Zit je met een somber gevoel tijdens de herfst? Je bent niet alleen. Dit is de ideale periode om je eigen leven bij te benen...
Planten bieden zóveel meer voordelen dan je zou denken. Meer zuurstof in de lucht, verhoogde productiviteit en minder allergieën. Laat dat groen maar komen!
Iedereen heeft unieke talenten, alleen heeft niet iedereen de gave om die talenten meteen te ontdekken… Deze tips helpen je op weg.
Wie alleen maar tijdens de betaalde werkuren werkt en uit principe geen overuren maakt, is tegenwoordig een trendsetter. Maar is quiet quitting wel verstandig?
Flexibel werken om zo je werk-privébalans beter in evenwicht te houden, raakt steeds meer ingeburgerd. Maar geldt dat wel voor iedereen?
Een toxische werkomgeving. Hoe herken je die? En vooral: wat kan je eraan doen?
Met de auto naar het werk rijden is voor velen een automatisme… maar waarom zou je per se de auto nemen als het ook anders kan?
Na de pandemie kregen veel kantoren een andere functie waarbij interactie centraal staat. Is jouw kantoor aangepast aan de nieuwe realiteit?
Ochtendstond heeft goud in de mond, al ervaart een avondmens dat als hout in de mond… Hoe kun je als avondmens toch nog functioneren in een 9-to-5-job?
Zit jij tijdens het werk soms ook dromerig door het raam te staren? Voel je vooral niet schuldig want dagdromen maakt je net slimmer én productiever!
Nu corona naar de achtergrond is verdrongen, is er een trend naar satellietkantoren. Waarom beleeft het derde kantoor een opmars?
De klassieke aanpak van eerst studie, dan werk en vervolgens pensioen, is niet meer. We leren onderweg bij, maar kunnen ook tussendoor met pensioen.
Hybride werken mag in heel wat gevallen dan wel the best of both worlds combineren, ook voltijds telewerken kan de perfecte match zijn...
Een overeenkomst bezegelen met een handdruk, dat voelde de laatste maanden nogal gekunsteld. Gaan we na de zomer weer handen schudden en kussen op de werkvloer?