10 dagen rouwverlof bij overlijden partner of (pleeg)kind
Het overlijden van een naaste is een erg ingrijpende gebeurtenis. Sinds kort krijg je extra rouwverlof, ook wanneer het gaat over een pleegkind of pleegouder.
Tijd voor vakantie? JAAAA!! Maar hoe bereid jij je optimaal voor, en wat tijdens je afwezigheid? Kan je onbeperkt verlof nemen, of vakantie wanneer je maar wil? Enne... hoeveel bedraagt dit jaar jouw vakantiegeld?
Behalve je jaarlijkse vakantie zijn er nog tal van andere soorten verlof, zoals ouderschapsverlof, vaderschapsverlof, educatief verlof, sociaal verlof, enzovoort. Al deze soorten zetten we voor je op een rij, met extra tekst en uitleg. Idem trouwens voor wat betreft je afwezigheid door ziekte, een arbeidsongeval of... een staking.
Het overlijden van een naaste is een erg ingrijpende gebeurtenis. Sinds kort krijg je extra rouwverlof, ook wanneer het gaat over een pleegkind of pleegouder.
Het effect van vakantie is na twee dagen al verdwenen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Nijmegen. Hoe komt dat?
Fietsen zorgt niet alleen voor een gezonde geest in een gezond lichaam, het zorgt ook voor een tevreden baas!
Soms kun je door bepaalde omstandigheden niet op je werk zijn. Maar wanneer ben je gewettigd afwezig? En wat zijn de gevolgen als je onwettig afwezig bent?
Meer en meer bedrijven willen extra verlof geven aan hun personeel. Om te herbronnen. Een goed idee?
Vakantie! Kun jij meteen genieten of voel je je de eerste dagen niet lekker? Eigenlijk zou je minstens 2 weken voor je verlof moeten afbouwen op het werk ...
Ga je op vakantie in het buitenland en neem je ineens je laptop mee om vanuit je vakantiehuisje wat te telewerken? Hier moet je op letten!
Hoe ziet jouw vakantiegeld eruit?
Wat als je door noodweer niet kunt gaan werken? Wat moet je dan precies doen en wat zijn de gevolgen?
Wat gebeurt er met de vakantiedagen die je nog staan hebt wanneer je van job verandert of vertrekt? Die krijg je gewoon uitbetaald.
Wanneer heb je recht op verlof om dwingende redenen? En is deze wel of niet betaald door de werkgever? Wij leggen je het uit.
Ein-de-lijk, congé! Na weken hard werken, kan verlof soms broodnodig zijn, maar... je komt die eerste dagen toch maar niet in vakantiemodus. Wat nu?
Vroeger was het zo dat je enkel recht had op vakantie als je het jaar voordien gewerkt had. Nu heeft iedereen recht op vakantie.
Wie een tijdje minder wil werken om voor een geliefde te zorgen of opnieuw te studeren bijvoorbeeld, kan een aanmoedigingspremie krijgen...
Ja, de combinatie van een tijdskrediet of thematisch verlof en de uitvoering van een flexi-job is mogelijk, maar slechts onder bepaalde voorwaarden!
Voor velen onder ons is de behoefte aan vakantie sterker dan ooit. Maar het is natuurlijk pas vakantie als je echt relaxt en zoveel mogelijk ‘deconnecteert’.
De zomer is hét moment om vakantie te nemen. Maar ook op het werk is het dan leuk.
Vakantie is heilig voor bijna de helft van de Belgen. 48 procent sluit het werk dan buiten, waarmee we strikter zijn dan de Nederlanders en de Britten ...
Bij zelfsturing krijgen werknemers meer verantwoordelijkheid over hun werk en het behalen van resultaten. Klinkt mooi, maar hoe werkt dit in de praktijk?
Het aantal vakantiedagen wil wel eens verschillen naargelang je statuut of de sector waarin je werkt. Waar zijn ze gul en waar eerder zuinig met vakantiedagen?