Mannen en vrouwen meest gelijk in Scandinavië
IJsland, Noorwegen, Finland en Zweden doen veel inspanningen om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen.
Hoewel we in de 21e eeuw leven, is discriminatie nog steeds een vaak voorkomend probleem. Maar wat zegt de wet over discriminatie op de werkvloer? En wat moet je doen als je te maken krijgt met discriminatie? Wil je weten wat er bedoeld wordt met positieve discriminatie? Dat en veel meer lees je in de artikels die wij voor je selecteerden.
IJsland, Noorwegen, Finland en Zweden doen veel inspanningen om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen.
De antidiscriminatiewet telt 19 verschillende criteria op basis waarvan niet gediscrimineerd mag worden: leeftijd, seksuele geaardheid, geboorte, ...
Werkgevers die zeggen positief te discrimineren, bedoelen dat ze positieve acties nemen. Maar kan dat ook? Mag men positief discrimineren?
In welk Europees land voelen werknemers zich het meest slachtoffer van discriminatie op de werkvloer, op het vlak van huidskleur, geloof of achtergrond?
Een 43-jarige vrouw uit de Amerikaanse stad Orlando beweert dat ze ontslagen werd vanwege haar grote borsten. Ze sleept nu haar voormalige werkgever voor de rechter.
Op het werk is er een jobaanbieding die niet intern is gecommuniceerd, maar me erg interesseert. De personeelsdienst zegt dat wie in het bedrijf werkt niet in aanmerking komt.
Wie niet de looks van een model heeft, zou bij Prada ook buiten de catwalk niet aan de bak komen. Dat beweert een retail manager van Prada Japan.