Diversiteit op het werk: iedereen telt mee
Bedrijven worden geconfronteerd met een snel veranderende wereld. Hun diversiteitsbeleid is steeds meer een afspiegeling van de maatschappij.
Hoewel we in de 21e eeuw leven, is discriminatie nog steeds een vaak voorkomend probleem. Maar wat zegt de wet over discriminatie op de werkvloer? En wat moet je doen als je te maken krijgt met discriminatie? Wil je weten wat er bedoeld wordt met positieve discriminatie? Dat en veel meer lees je in de artikels die wij voor je selecteerden.
Bedrijven worden geconfronteerd met een snel veranderende wereld. Hun diversiteitsbeleid is steeds meer een afspiegeling van de maatschappij.
Er zijn weinig vrouwen in de IT-sector. Dat is bekend. En vrouwelijke chefs of managers in de IT-sector: die zijn er nog veel minder.
Kate heeft een indrukwekkend studieparcours en groot interessegebied, toch zijn deze vaak niet het overheersende gespreksonderwerp, omdat ze transgender is.
"Al tijdens de eerste presentatie merkte ik dat ik eigenlijk niet aan het opletten was. Niet dat de inhoud niet degelijk was, het was gewoon nogal saai."
Intelligentie en talent zijn niet altijd doorslaggevende factoren om succes te hebben. Een aantrekkelijk uiterlijk daarentegen...
Onrechtvaardig, maar waar. Minder capabele mensen uit een hogere klasse vinden gemakkelijker werk dan intelligentere mensen uit een lagere sociale klasse.
Het komt meer voor dan je zou denken. Veel mannen voelen zich niet op hun gemak als ze geconfronteerd worden met een vrouwelijke baas, maar waarom?
Ook met autisme kan je een volwaardig jobtraject afleggen. Vallen en opstaan maken er weliswaar deel van uit, maar dat geeft de inspanning meer glans.
Meer en meer mensen verkiezen ‘divers’ leiderschap, maar waar komt die voorkeur voor meer vrouwelijke leiders plots vandaan?
GMB Akash herinnert ons er met zijn ontroerende foto’s aan dat er een hardere wereld bestaat, onder andere die van de kinderarbeid.
Stereotypen kunnen je verschrikkelijk voor de voeten lopen. Maar wist je dat de kans heel groot is dat je daar onbewust zelf nog een schepje bovenop doet?
Een gezond imago is voor wie leidinggeeft belangrijker dan een intelligente uitstraling, zo blijkt ...
Erg aantrekkelijke mensen verdienen 10 tot 15 procent meer dan hun collega’s met een ‘doordeweeks’ uiterlijk, zo blijkt. En ... ze vinden dat ook 'normaal'.
De ene studie na de andere toont aan dat zwaarlijvige sollicitanten en werknemers door bedrijven worden gediscrimineerd ...
Jan Denys: ‘Werving en selectieprocessen focussen op competenties die voor de job relevant zijn. Laten we andere criteria meespelen, discrimineren we.’
Een koffiebar of broodjeszaak volstouwen met knap personeel is een slimme marketingtruc. Het oog wil namelijk ook wat. Maar mag dat?
Knappe werknemers verdienen 3 à 4 procent meer dan niet zo knappe medewerkers. "Mooie mensen hebben het makkelijker in het leven", een stelling die klopt?
De apartheid is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog niet verdwenen. Onze huidskleur blijft relevant. Ook op de werkvloer.
Op de arbeidsmarkt is er sprake van een pikorde bij de verschillende kansengroepen. De ene kansengroep is de andere niet.
Is anoniem solliciteren de panacee om discriminatie (lees racisme) op de arbeidsmarkt tegen te gaan? Gelijke Kansen Minister Joëlle Milquet denkt van wel.