Doorwerken na je 65: 3 doorwerkers aan het woord
Doorwerken na je 65... Wat betekent dit nu in de praktijk? Lukt het inderdaad om na je 65ste te blijven doorgaan zonder op arbeidsvreugde in te boeten?
Ben je 50 jaar of ouder? Dan kan er al eens iets voor je veranderen. Zo is er een bijzondere regeling voor je tijdskrediet en heb je recht op seniorvakantie, bijvoorbeeld.
Eens de leeftijd van vijftig bereikt, komt je pensioen steeds dichterbij. Maar sommige 50-plussers blijven liefst aan de slag en gaan zelfs op zoek naar een nieuwe job of maken een carrièreswitch. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar zeker wél realistisch. Als 50-plusser heb jij immers ook je sterktes! Je moet je er alleen bewust van zijn en ze slim in de verf zetten. Daarbij helpen wij je graag...
Doorwerken na je 65... Wat betekent dit nu in de praktijk? Lukt het inderdaad om na je 65ste te blijven doorgaan zonder op arbeidsvreugde in te boeten?
Volgens de ene is Georges Leekens een opportunistische jobhopper, volgens de andere een vakman. Wat kunnen oudere sollicitanten van hem leren?
Wilbert startte een lange en moeilijke zoektocht naar een job, die na 2 jaar werd bekroond. “Hier weet men wel ervaring en levenswijsheid te waarderen.”
Het is voor 50-plussers niet evident om zich te bewijzen op de arbeidsmarkt, toch zien bedrijven steeds vaker de meerwaarde van deze beroepsgroep.
Onze kinderen zullen misschien wel 120 jaar oud worden en professioneel actief blijven tot hun honderdste verjaardag.
Op sollicitatiegesprek gaan is niet gemakkelijk. Zeker niet als je vreest dat je interviewer jonger gaat zijn en je baas misschien zelfs minder ervaren.
Een nieuwe job vinden is voor late veertigers en vijftigplussers echter allesbehalve evident. Zorgorganisaties als Familiehulp nemen hen graag in dienst.
Elk jaar stijgt de gemiddelde leeftijd van de werkende Belg. Maar vooral het toenemende leeftijdsverschil tussen arbeiders en bedienden valt op.
Het is de realiteit voor de jonge generatie Italianen die geboren zijn na 1980, als gevolg van de pensioenhervorming die in 2011 werd goedgekeurd.
Wie een zwaar beroep heeft, is vroeger versleten en leeft minder lang, en dat is een argument voor een vroeger pensioen.
Zeven jaar geleden werd er raar opgekeken als er een vijftigplusser het kantoor binnenwandelde, maar die tijd is voorgoed voorbij...
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht willen ook hoger opgeleide werknemers snel met pensioen. Maar kan dat wel?
Langer werken? Geen probleem voor Krin De Jonge. Deze 74-jarige ex-marketeer is al zeven jaar aan de slag bij Securitas, als bewakingsagent.
Liefst 74% van de ambtenaren gaat al met pensioen op 60 jaar. “Foei toch, onze vooroordelen omtrent arbeidsethiek van ambtenaren nog eens herbevestigd.”
Het farmabedrijf Novartis in Vilvoorde geeft medewerkers verregaande flexibiliteit in de samenstelling van hun verloningspakket.
Luc Sneppe (51) uit Houthalen werkte 29 jaar voor Ford Genk. Na de sluiting raakte hij vlot aan een nieuwe baan als orderpicker bij Nike, als uitzendkracht.
53 jaar is ze, ontslagen en op zoek naar ander werk. Ze klopte aan bij VDAB om begeleiding te volgen. “Ik wil werken”, zegt ze overtuigd. Haar verhaal ...
Frans Temmerman (61) bewijst dat er op een carrièreswitch geen leeftijd staat. Op zijn 60ste kreeg hij een nieuwe, prestigieuze job aangeboden ...
Werken tot 67? Weinig Belgen hebben er zin in. Volgens Trendhuis ziet maar één op de twintig Belgen zich tot die gezegende leeftijd aan de slag blijven.
Slechts 5% van de Belgen ziet het zitten om tot z’n 67ste aan de slag te blijven. Maar misschien kan de rest met deze 6 redenen toch overtuigd worden?