5 tips om het vinden van een job te vereenvoudigen
Solliciteren kan chaotisch zijn. Om de chaos in je hoofd te stoppen, kan je je maar beter goed organiseren. Zo kan je meer en sneller resultaat boeken.
Een nieuwe job, dat moet ongetwijfeld gevierd worden. Trakteer jezelf op een gezellig avondje uit met vrienden, ga eens lekker eten met het hele gezin, dans in je eentje in je pyjama, slaap lekker uit. Kortom: doe dingen die je gelukkig maken.
Maar vergeet niet: het feestje mag niet eindeloos doorgaan. Eén keer je toegezegd hebt voor die nieuwe baan, moet je in de meeste gevallen nog orde op zaken stellen vóór je je in die nieuwe job stort. Je huidige werkgever op de hoogte brengen van je nieuwe uitdaging bijvoorbeeld, of afscheid nemen van je collega’s.
Wat je absoluut niet mag vergeten, is je toekomstige baas een mailtje sturen. Niet alleen omdat het wel zo beleefd is om nog iets van je te laten horen voor je eerste werkdag, maar ook om te tonen dat je enthousiast en gedreven bent, nog voor je voor het eerst door de deur wandelt als new member of the family. Een goede eerste indruk is van onschatbare waarde.
De boodschap die je wilt meegeven, moet kort en krachtig zijn. Wat je vooral wilt vertellen is dat je niet kunt wachten om aan de slag te gaan en dat je die job echt heel graag wilt doen. Maar hoe zeg je dat precies? Probeer iets als:
Beste meneer/mevrouw (naam)
Ik kijk er erg naar uit om een deel van (naam van het bedrijf) te worden en ik kan niet wachten om met iedereen binnen het team, en het bedrijf, een sterke professionele relatie op te bouwen.
Is er iets dat ik op voorhand kan lezen of moet doen dat me kan helpen om makkelijk te integreren binnen het team? Ik hoor het graag.
Fijne dag verder en tot (datum).
(je eigen naam)
Nog een tip: weet je met welke programma’s of systemen het bedrijf werkt en heb je daar zelf maar weinig ervaring in? Vraag dan aan je toekomstige baas of je ergens al kunt kennismaken met die tools.
Je e-mail is klaar, nu nog verzenden. Maar let op wanneer je je bericht precies verstuurt. Drie dagen voor je eerste werkdag? Dat is natuurlijk veel te laat. Je vraagt of je je kunt voorbereiden, dus zorg dat je genoeg tijd hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de tips die je eventueel krijgt. Twee of drie weken voor je eerste werkdag is dus een beter alternatief.
Werk je ook in als je die mogelijkheid krijgt. Stel dat je toekomstige baas je een handleiding van een programma bezorgt, of een document met richtlijnen met betrekking op klantencontacten, zorg dan ook dat je de eerste dag weet wat er van je verwacht wordt. Je scoort punten bij je nieuwe baas, en je voelt je heel wat zekerder op die eerste werkdag die al spannend genoeg zal zijn. Succes!
(dt/em) - Bron: The Muse
26 augustus 2019Solliciteren kan chaotisch zijn. Om de chaos in je hoofd te stoppen, kan je je maar beter goed organiseren. Zo kan je meer en sneller resultaat boeken.
Een sollicitatiegesprek gehad? Je denkt dat je het goed gedaan hebt? Nu is het enkel nog afwachten … En daar ga je misschien de mist in.
Niemand wil graag middelmatig zijn. Toch? Maar wat moet je precies doen om er uit te springen en jezelf te onderscheiden van de rest? Volgende 11 zaken ...
De manier waarop je vertrekt, heeft wel degelijk gevolgen. Zelfs financiële.
Je ontslag indienen, het is een ingrijpende beslissing die je vaak niet zomaar neemt. Met onze tips kan je met opgeheven hoofd aan een nieuw hoofdstuk beginnen!
Deze twee basisstappen lijken misschien vanzelfsprekend, maar loopbaancoach Annelies Quaegebeur merkt dat ze vaak worden vergeten.
Erger jij je aan een e-mail vol spellingsfouten? Zorg dan in de eerste plaats dat je zelf een goede mail verstuurt. 25 ultieme tips!
Je moet je goed voorbereiden om opslag te krijgen. Maar met een paar tips komt die loonsverhoging helemaal goed.
Een nieuwe uitdaging nodig? Je ontslag geven is niet eenvoudig. Deze tips helpen je alvast bij het schrijven van een goede ontslagbrief.