Hoe vind je een job in het buitenland?
Wonen en werken in het buitenland. Velen dromen ervan. De volgende organisaties zetten je op de goede weg!
Elk land heeft zo zijn eigen culturele gewoontes en tradities. Je op voorhand even inlezen is dus maar een kleine moeite en een teken van respect. BBC, Mental Floss en Business Insider hebben een gids opgesteld met de manier waar op je handen schudt in 14 verschillende landen. Die sommen we graag even voor je op.
Introduceer jezelf met je naam en een stevige handdruk.
Begroet je gesprekspartner met een zachte handdruk. Neem vervolgens afstand, blijf niet te dichtbij staan.
Geef een langdurige en stevige handdruk. Houd ook voldoende oogcontact. En herhaal dit wanneer je vertrekt.
Hier speelt de leeftijd een rol. Begroet oude gesprekspartners eerst. Geef een erg zachte handdruk en buig lichtjes. Maak geen direct oogcontact.
Geef een sterke, beweeglijke handdruk en houd elkaars hand gedurende lange tijd vast.
Geef een vriendelijke handdruk, maar enkel aan de mensen van hetzelfde geslacht. Mannen geven vrouwen géén handdruk.
Geef de oudste persoon eerst een hand. Doe dat langzaam. Trek je hand ook niet te snel weg.
Je geeft iemand van het andere geslacht enkel een hand in een zakelijke context. Een man moet de hand van een vrouw kussen.
Als vrouw bied je je hand als eerste aan een man aan. Niet andersom. Vrouwen schudden geen handjes met vrouwen.
Hier schud je geen handen. Breng je handpalmen op borsthoogte naar elkaar en buig zachtjes.
Hier geef je ellenlange handdrukken. Mannen geven vaak ook een knuffel.
Schud ieders hand en spreek de persoon vervolgens aan met zijn of haar titel (mevrouw, meneer, dokter, …) gevolgd door de achternaam.
De oudste persoon geeft hier als eerste een handdruk. Let wel, niet te hard knijpen!
Schud snel en licht elkaars handen.
Bron: Business Insider
(em)
3 oktober 2019Wonen en werken in het buitenland. Velen dromen ervan. De volgende organisaties zetten je op de goede weg!
Een even onbekende als fascinerende wereld, ergens in de schemerzone tussen politiek en ambtenarij. Diplomaten: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen?
Mag je met je bedrijfswagen op reis? En waar moet je zoal rekening mee houden? Een overzicht...
Het kinderkledingmerk GYMP, met hoofdzetel in Desselgem bij Waregem, tracht als West-Vlaams familiebedrijf een eigen plek te verwerven in de steeds mondialer wordende retailsector.
Ben jij klaar voor de vierde revolutie? Is jouw organisatie er klaar voor? Kunnen je collega’s en jij nog steeds productief werken?
Als je na je studies niet meteen een job vindt, ontvang je nog niet direct een werkloosheidsuitkering. Je moet eerst een beroepsinschakelingstijd doorlopen.
Je boterhammen met choco, confituur of preparé even beu? Ga ten rade bij andere landen om je lunch een internationale twist te geven.
Stel: je hebt eindelijk de job van je leven gevonden. Alleen bevindt je nieuwe werkplek zich in Nederland. Doe je het, of niet?
In boeken en in films worden ze voorgesteld als ware helden, maar wie zijn ze echt, wat verdienen ze en hoe ziert hun job er nu werkelijk uit? Alle geheimen over spionnen onthullen we hier.