Hoe zal ons werk er uit zien in 2100?
Over het algemeen houden we niet van een onzekere toekomst. Futuristen doen wel eens glazenboluitspraken. Benieuwd hoe ons werk er in 2100 zal uitzien?
Onderzoekers van de Aalto University (in Finland), de University of Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en ETH Zürich (Zwitserland) bogen zich over onze typsnelheid op een mobiel toestel. Ze verzamelden aan de hand van een onlinetest data van 37.000 mensen van verschillende leeftijden uit 160 landen.
Allemaal moesten ze tegen de klok en zo foutloos mogelijk vijftien zinnen tikken op hun smartphone. De deelnemers tikten aan een gemiddelde snelheid van 38 woorden per minuut, terwijl bij vorige studies gemiddeldes van 32 en 31 woorden per minuut werden genoteerd.
Uit ander onderzoek bleek al dat op een klassiek klavier 53 woorden per minuut het gemiddelde is. Maar volgens de onderzoekers bestaat de kans dat deze typing gap vroeg of laat verdwijnt. De groep 10- tot 19-jarigen kan per minuut nu al ruim tien woorden meer tevoorschijn toveren op hun smartphone dan hun ouders.
“Een van de meest verrassende dingen is dat sommige mensen opvallend snel kunnen typen met smartphone-toetsenborden", zegt mede-onderzoeker Anna Feit van ETH Zürich. De ‘topsnelheid’ bij de test was 85 woorden per minuut op de smartphone.
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Over het algemeen houden we niet van een onzekere toekomst. Futuristen doen wel eens glazenboluitspraken. Benieuwd hoe ons werk er in 2100 zal uitzien?
Nog nooit was er zo veel aandacht voor well-being op de werkvloer. Van bewegen tot gezonde voeding. Maar ook ons hoofd verdient de nodige aandacht.
Regelmatig luidt de alarmbel: de automatisering zal heel wat jobs doen verdwijnen. Gelukkig zal de technologie die bij deze automatisering hoort een heleboel nieuwe kansen met zich meebrengen.
Ben jij klaar voor de vierde revolutie? Is jouw organisatie er klaar voor? Kunnen je collega’s en jij nog steeds productief werken?
Plaats- en tijdonafhankelijk werken is vandaag al ingeburgerd. Dit betekent ook dat de technologie dit optimaal moet ondersteunen. De vraag is natuurlijk: hoe? En wat is belangrijk?
Tijdens ons werk en onze dagelijkse bezigheden worden we voortdurend blootgesteld aan afleidingen. Hoe kan jij je hier beter tegen wapenen?
60% van de Belgen wordt tijdens de werkuren vaak tot altijd door zijn gsm afgeleid en nog het vaakst van al door notificaties van sms’en of WhatsApp.
Sommige dingen komen vanzelf, andere heb je jezelf aangeleerd, maar één ding is zeker: deze 5 eigenschappen moét je als werknemer bezitten.
Skype for business, Microsoft Teams of Slack zijn al op heel wat werkplekken ingeburgerd. Waarom dus ook WhatsApp niet in dit rijtje opnemen?