Het loon van een zaakvoerder van een restaurant: 1.424 euro netto
We vroegen aan Raf uit Boechout wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient.
Michael (35)
“Als restaurantmanager ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ‘mijn’ restaurant, zeg maar. Ik zorg dat de administratie in orde is, dat de organisatie op punt staat, dat de voorraad aangevuld is, dat we met het hele team de incentives halen enzovoort… En natuurlijk sta ik ook geregeld zelf op de vloer.”
Ben jij de perfecte (m/v) restaurantmanager? Deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
“Na een spontane sollicitatie. Ik ben onderaan de ladder begonnen, maar uiteindelijk ben ik kunnen doorgroeien tot restaurantmanager.”
“Heel graag, al moet ik toegeven dat het sinds de pandemie mentaal een pak zwaarder is geworden. Al die mensen die technisch werkloos thuiszaten, je zou voor minder de motivatie kwijtraken. Bovendien wil niemand, of toch bijna niemand meer in de horeca werken. Goed personeel is haast niet meer te vinden. Ergens begrijp ik het wel. De lockdowns hebben ons doen beseffen dat er méér is dan enkel en alleen ‘het werk’. Mensen willen tijd met hun gezin spenderen, en in de horeca is dat niet altijd evident.”
Op zoek naar een (nieuwe) job in de horeca? Check het actuele vacatureaanbod en ... go for happy!
“Correct. De werkdruk mag dan wel groot zijn, maar ik bekijk het totaalplaatje. Een bedrijfswagen mét tankkaart mag je in deze tijden zien als 500 euro extra.”
“Er is maar één job waarvoor ik meteen zou wisselen en dat is een baan in de jeugd- of gehandicaptenzorg. Zelfs al zou ik minder verdienen. Maar … het loon ligt in die sector wel héél laag, waardoor het als alleenstaande financieel gewoonweg niet te doen is.”
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen!
“In mijn contract staat 38 uren, maar Lunch Garden is best flexibel. In kalmere weken kan het zijn dat ik ‘maar’ 33 uren werk, op drukkere momenten zijn het er soms 43.”
“Absoluut! Elke maand gaat er een vast bedrag naar mijn spaarrekening.”
“Zeker, maar ik doe niet aan pensioensparen. Ik heb een groepsverzekering via het werk, waardoor mijn baas een aanvullend pensioen opbouwt. Dat samen met mijn eigen spaargeld zou voldoende moeten zijn voor later.”
Pensioensparen via je werkgever: ook voor jou interessant?
“De hypothecaire lening neemt momenteel de grootste hap uit mijn inkomsten. Maar over 24 jaar is het afbetaald en is het huis van mij.”
“Aan de veel te dure A-merken en korte activiteiten waar je amper van kunt genieten.”
“Eens lekker gaan eten en reizen.”
Veel geld geef je onbewust uit: 4 tips om dit te vermijden!
“Eerlijk? Ik speel nooit mee met de lotto. Ik zou ook geen monsterbedrag willen winnen, want geld maakt niet gelukkig, integendeel. Maar stel dat, dan zou ik al het geld investeren in vastgoed en mezelf inkopen in een voetbalclub (lacht).”
(dt/em)
Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!
22 november 2022We vroegen aan Raf uit Boechout wat zijn job inhoudt en hoeveel hij verdient.
Wie hard werkt, wil graag correct verloond worden voor de inspanning. Toch is niet iedereen gelukkig met de verloning. Wat kun je eraan doen?
Met een job in de horeca zit je gebeiteld als je houdt van variatie en veel sociaal contact. Maar kan je er ook genoeg mee verdienen?
Wat is een flexi-job precies? Wie kan het uitoefenen en wanneer? Hoeveel verdien je ermee? We beantwoorden al jouw vragen over flexi-jobs...
Het gemiddeld maandelijkse brutoloon in België bedraagt 4.243 euro. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Maar wat bepaalt allemaal jouw loon?
Niet helemaal tevreden met je loon? Waarschijnlijk verdien je meer dan het cijfer dat op je loonbrief staat...
Job te pakken? Da’s dan goed nieuws voor je bankrekening. Maar doen al die cijfers op je loonbrief je duizelen? Geen zorgen, wij hebben ‘m ontcijferd!
Vertel ons welke job jij doet, ons Jobat Salariskompas vertelt je hoeveel je zou moeten verdienen. En op welke extralegale voordelen je recht hebt!
Hoeveel verdienen een chef-kok en zijn personeel eigenlijk?