Wie kan er (niet) tijdelijk werkloos worden?
Van voetballers tot bedienden en arbeiders... Wie komt er in aanmerking voor tijdelijke werkloosheid? En wie niet?
Het aantal maaltijdcheques dat je mogelijk ontvangt, hangt af van het aantal gewerkte dagen. Tijdelijke werkloosheid door corona heeft dus wel degelijk invloed op het aantal maaltijdcheques.
Leen Lafourt, Legal Expert bij Partena Professional: “Voor maaltijdcheques is de regel vrij eenvoudig: als de werknemer tijdelijk werkloos is wegens overmacht corona krijgt hij geen maaltijdcheques. Het effect is onmiddellijk.”
In tegenstelling tot maaltijdcheques hangen ecocheques niet af van het aantal gewerkte dagen. Toch betekent dit niet dat je, ondanks je tijdelijke werkloosheid door corona, er zomaar kunt op rekenen dat je alsnog de volledige waarde van je ecocheques zult ontvangen. Veel hangt af van de sector en het bedrijf waarvoor je werkt.
Lees ook: Minder eindejaarspremie door tijdelijke werkloosheid?
(mr) - Foto: Belga Image
21 december 2020Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Van voetballers tot bedienden en arbeiders... Wie komt er in aanmerking voor tijdelijke werkloosheid? En wie niet?
Je werkgever doet beroep op tijdelijke of economische werkloosheid. De vraag is: wat nu? Wat zijn je rechten? En hoeveel uitkering krijg je?
Wat is de impact van tijdelijke werkloosheid op je eindejaarspremie? En hoe zit het met je vakantiegeld en aantal vakantiedagen volgend jaar?
Minder loon betekent minder geld om uit te geven. Wist je dat je onnodige kosten kan schrappen die je eigenlijk niet eens zo hard opmerkt?
Raar maar waar: sommige werknemers zijn dankzij de tijdelijke werkloosheid door de coronacrisis financieel beter af dan anders...
In volle lockdown vielen op onze Belgische arbeidsmarkt tot 15 procent minder ontslagen dan vóór de corona-uitbraak.
Ben jij door de coronacrisis tijdelijk werkloos (geweest)? Dan kom je volgend jaar misschien voor een onaangename fiscale verrassing te staan...
Naar je werkgever stappen en om loonopslag vragen, is niet evident. Geen wonder dat 6 op de 10 Belgen het nog nooit heeft aangedurfd...
Met de fluctuerende brandstofprijzen in het achterhoofd, is je woon-werkverkeer al fietsend afleggen geen slecht plan. We fietsen samen door alle cijfers en mogelijkheden.