Bereken hoeveel werkloosheidsuitkering jij krijgt
Het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen is gelijk aan een bepaald percentage van je laatst verdiende loon, maar er is wel een loongrens.
Je krijgt pas een inschakelingsuitkering (vroeger: wachtuitkering) nadat je een "beroepsinschakelingstijd" (vroeger: wachttijd) hebt doorlopen.
Je periodes van tewerkstelling in het kader van een studentenjob kunnen een impact hebben op de duur van deze beroepsinschakelingstijd.
Als schoolverlater mag je in de zomermaanden (tot 30 september!) na het beëindigen van je studie nog als jobstudent werken. De dagen dat je als jobstudent hebt gewerkt tellen vanaf 1 augustus ook mee voor de beroepsinschakelingstijd.
Studentenjob FAQ: Alles wat je moet weten!
Heb je tweede zit en studeer je pas in september af, dan ben jij tijdens je studentenjob nog gewoon student.
E-GIDS: Klaar voor je eerste job!
(dvh/kv)
5 augustus 2021Het bedrag van de werkloosheidsuitkeringen is gelijk aan een bepaald percentage van je laatst verdiende loon, maar er is wel een loongrens.
Heb je eindelijk dat felbegeerde diploma in handen? Proficiat! Maar je maakt best eerst werk van de administratieve rompslomp die op je ligt te wachten.
Ik ben student en werk regelmatig: wat heeft dat als effect op mijn studietoelage?
Heeft het volgen van een opleiding tijdens die beroepsinschakelingstijd invloed op de duur ervan?
Een werkloosheidsuitkering en een inschakelingsuitkering lijken misschien erg op elkaar, maar zijn fundamenteel wel degelijk verschillend.
Pas afgestudeerd en op zoek naar een eerste werkervaring? Start je carrière met glans dankzij onze praktische tips voor young graduates...
“Na afstuderen vertrek ik 10 maand op wereldreis. Wat betekent dat voor mijn statuut als werkzoekende?” We vroegen het aan advocaat Stijn Demeestere ...
Als je na je studies niet meteen een job vindt, ontvang je nog niet direct een werkloosheidsuitkering. Je moet eerst een beroepsinschakelingstijd doorlopen.
Als jobstudent werken... kan dat zomaar? Zijn er voorwaarden? En hoeveel word je betaald? Op al deze (en op nog veel meer) vragen, geven we een antwoord!