Onvoldoende gekwalificeerd? Zo krijg je toch de job
Soms weet je gewoon dat je goed zou zijn in een bepaalde job, maar je cv ondersteunt je gevoel niet. Hoe krijg je dan toch die job?
Een klein spellingsfoutje wordt meestal wel door de vingers gezien. Maar als je de naam van het bedrijf fout schrijft, of je eigen naam, dan kun je het wel schudden. Vertrouw niet blindelings op de spellingscontrole in je tekstverwerker en laat je brief ook eens nalezen door een vriend(in) of een familielid.
Een foto waarop je in bikini op het strand ligt, met vrienden een paar cocktails drinkt in een bar of een selfie met een zwoele blik? Dat komt niet echt professioneel over. Wat is dan een goede sollicitatiefoto? Eentje op een neutrale achtergrond, met een vriendelijke blik en een outfit die perfect aansluit bij de job waarvoor je solliciteert. Vergeet zeker ook niet in de lens te kijken.
‘Creatief’, ‘gemotiveerd’, ‘flexibel’, ‘teamspeler’ of ‘sociaal’. Werkelijk iedereen gebruikt die woorden. Wil je opvallen? Maak je kwaliteiten en competenties dan concreet. Een styliste die ‘de trends op de voet volgt en écht luistert naar de klant’ klinkt overtuigender dan een styliste die gewoon ‘sociaal’ is.
E-mailadressen als hotlittleprincess@hotmail.com of mylittleponyfan@gmail.com geven niet bepaald een goede indruk. Kies iets neutraals, zoals je naam en je voornaam bijvoorbeeld.
Je motivatiebrief is géén biografie. Het is dus niet de bedoeling om je hele leven neer te pennen in een doorlopende tekst, met ellenlange zinnen en weinig leestekens. Hou het bij één pagina en werk in vier alinea’s: een originele intro, waarom je de job wilt, de reden waarom het bedrijf je aanspreekt, je relevante troeven en een sterke afsluiter.
Jawel, er zijn mensen die werkelijk álles op hun cv willen zetten, en daar wel een aantal pagina’s voor nodig hebben. Om het overzichtelijk te houden, voegen ze zelfs een inhoudstafel toe. Geen goed idee. Je cv mag maximum twee pagina’s lang zijn. Hou het beknopt, en vermeld enkel de zaken die nuttig zijn voor de job.
Iedereen liegt weleens om indruk te maken. Maar wees voorbereid op alles: als je op je cv zet dat je vlot Spaans spreekt, verschiet dan niet als je gesprekpartner je plots een vraag stelt in die taal. Algemeen geldt: indruk maken of een beetje bluffen mag, liegen absoluut niet. Zeker niet over diploma’s, want die mogen ze opvragen.
(dt/em) - Bron: Business Insider
29 mei 2020Soms weet je gewoon dat je goed zou zijn in een bepaalde job, maar je cv ondersteunt je gevoel niet. Hoe krijg je dan toch die job?
Een rekruteerder spendeert 6 tot 10 seconden per cv. Dus moet je ervoor zorgen dat jouw cv eruit springt. Vermijd dus onderstaande clichés.
Nog maar weinig tijd, maar toch vastberaden om die nieuwe job te pakken te krijgen? Deze snelle tips maken alsnog het verschil!
In deze gids loodsen we je stap voor stap naar het perfecte cv...
Of je de juiste kwalificaties hebt voor een job? Dat leidt een recruiter af van jouw cv. Met deze tips word je gegarandeerd uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek!
Een goede motivatiebrief schrijven is een kunst - maar een kunst die je gelukkig kan aanleren...
Met deze gids leren we je de kunst aan van een goede motivatiebrief te schrijven...
Gemiddeld duurt het 7 seconden om te beslissen wat er met jouw CV gebeurt. Door deze tips te volgen, belandt jouw CV op het bureau in plaats van eronder.
Wanneer de berg werk te groot is of wanneer de verwachtingen van je baas onrealistisch zijn, is het tijd om actie te ondernemen. Zo pak je het aan.