Kassier
De job van een kassier(ster) vraagt een mix van nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid en stressbestendigheid. Wat houdt hun job ...
Een (m/v) winkelverkoper zorgt ervoor dat klanten een vlotte en aangename ervaring hebben in de winkel. De taken variëren afhankelijk van de sector, maar bestaan doorgaans uit het ...
Afhankelijk van de winkel kan een (m/v) verkoper ook verantwoordelijk zijn voor specifieke taken zoals voorraadbeheer of het openen en sluiten van de winkel.
Ben jij een geboren (m/v) winkelverkoper? Go for happy, deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
Voor de meeste jobs als winkelverkoper is geen specifieke opleiding vereist. Een diploma secundair onderwijs is vaak voldoende.
Toch zijn er tal van opleidingen die je kunnen helpen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, zoals:
Voor meer gespecialiseerde functies - zoals winkelmanager - kan een bacheloropleiding in Retailmanagement of Marketing zeer interessant zijn.
Ontdek: Wat doet en verdient een winkelmanager?
Je kunt zonder ervaring starten als winkelverkoper, maar voorgaande jobs in klantgerichte functies zoals kassamedewerker of horecapersoneel zijn zeker een pluspunt.
Check: Wat doet en verdient een kassier(ster)?
Veel winkels bieden interne opleidingen aan, zodat je snel de kneepjes van het vak leert. Ook een studentenjob in een winkel kan bijvoorbeeld een goede start zijn.
Werkgevers zoeken vooral kandidaten met een positieve houding, goede communicatievaardigheden en een klantgerichte aanpak.
Het gemiddelde bruto maandloon van een (m/v) winkelverkoper in België bedraagt ongeveer 2.000 euro tot 2.400 euro, afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding, regio, sector en de grootte van het bedrijf.
Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de functie-inhoud en de sector (bijvoorbeeld mode, elektronica of voeding) ontvangen winkelverkopers in België meestal nog extralegale voordelen bovenop hun maandloon. Grote winkelketens hebben meestal een uitgebreider aanbod aan extralegale voordelen dan kleinere zelfstandige winkels.
De meest voorkomende zijn: maaltijdcheques, ecocheques, een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, vakantiegeld, een eindejaarspremie en tussenkomst in de kosten voor woon-werkverkeer (door terugbetaling van openbaar vervoer of een fietsvergoeding, bijvoorbeeld).
In retailbedrijven krijgen medewerkers vaak ook korting op de producten of diensten die hun werkgever aanbiedt. Dit kan variëren van 10% tot soms wel 30%.
In drukke periodes - zoals solden of feestdagen - kunnen winkelverkopers bovendien genieten van prestatiegebonden bonussen.
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk jouw loonpakket via het Jobat Salariskompas
De job van een kassier(ster) vraagt een mix van nauwkeurigheid, klantvriendelijkheid en stressbestendigheid. Wat houdt hun job ...
Een accountmanager is een veelzijdige professional die verantwoordelijk is voor het beheren en onderhouden van relaties met ...
Sales consultants begeleiden bedrijven naar groei en succes door middel van effectieve verkoopstrategieën en klantrelatiebeheer.
Een customer service medewerker speelt een essentiële rol binnen een bedrijf door klanten te helpen en hun problemen op te lossen.
Vertegenwoordigers brengen diverse producten en diensten aan de man. Ze zijn de brug tussen het bedrijf en de klant, en zorgen ...
Een (m/v) sales engineer – ook wel technisch-commercieel ingenieur genoemd – combineert technische expertise met commerciële ...
Een business developer draagt mee aan het succes van bedrijven door nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te benutten.
Als winkelmanager (m/v) heb je een veelzijdige en verantwoordelijke job die draait om het leiden van een winkel naar succes.