Redder
Een redder is verantwoordelijk voor de veiligheid van zwemmers en andere waterliefhebbers, zowel in zwembaden als aan stranden.
Een animator is een veelzijdige professional die verantwoordelijk is voor het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten en programma's voor verschillende doelgroepen. De werkzaamheden van een animator kunnen variëren afhankelijk van de werkomgeving, zoals vakantiekampen, jeugdbewegingen, recreatieparken, hotels en zorg- of culturele centra.
Enkele typische taken van een animator zijn:
Go for happy! Deze werkgevers zijn momenteel op zoek naar een (m/v) animator
Hoewel er geen specifieke diploma-eisen zijn voor het beroep van animator, zijn er verschillende opleidingen en cursussen die je kunnen voorbereiden op deze rol. Denk maar aan diverse animatorcursussen bij erkende organisaties, zoals jeugdbewegingen en verenigingen als de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) of Chirojeugd Vlaanderen, bijvoorbeeld.
Een (bachelor)opleidingen in de richting van sociaal-cultureel werk, jeugd- en gehandicaptenzorg of sportmanagement kunnen zeker ook een goede basis zijn om als animator aan de slag te gaan.
Voorts kunnen cursussen in EHBO, kinderanimatie en/of pedagogiek de vaardigheden van een animator nog verder aanscherpen.
De weg naar een carrière als animator begint vaak met vrijwilligerswerk of stages in relevante sectoren.
Het opdoen van ervaring in jeugdbewegingen, sportclubs of culturele centra is een uitstekende manier om de benodigde vaardigheden en kennis te verwerven.
Het volgen van een erkende animatorcursus is meestal een eerste stap, vaak een vereiste voor veel organisaties en meteen een solide basis. Vervolgens komt het erop neer om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Connecties in de recreatieve en educatieve sector kunnen helpen bij het vinden van kansen en advies.
Het gemiddeld bruto maandloon van een animator in België ligt tussen 1.800 euro en 2.400 euro. Vanzelfsprekend kan dit nog variëren, afhankelijk van ervaring, specialisatie en plaats van tewerkstelling.
Zo kan een sportanimator of animator in de ouderenzorg tot 2.800 euro bruto per maand verdienen. Een culturele animator kan zijn/haar salaris tot 2.900 euro bruto per maand zien oplopen, terwijl op de loonbrief van een recreatieleider en/of educatieve animator maandelijks tot 3.000 euro bruto kan staan.
Naast hun basisloon kunnen animators in België meestal ook genieten van enkele extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een reiskosten- of woon-werkverkeervergoeding, een hospitalisatieverzekering, een groepsverzekering, een eindejaarspremie en (dubbel) vakantiegeld.
Soms is ook een prestatie-of resultaatsgerichte bonus, bovenop het loon, gebruikelijk in de job van animator.
Krijg jij je verdiende loon? Vergelijk jouw salaris en extralegale voordelen met anderen!
Een redder is verantwoordelijk voor de veiligheid van zwemmers en andere waterliefhebbers, zowel in zwembaden als aan stranden.
Een databeheerder staat in voor het verzamelen, structureren, beveiligen en analyseren van data. Hieronder belichten we wat dat ...
We bespreken hieronder in detail het beroep van een maatschappelijk assistent(e), inclusief wat hij/zij doet, de benodigde ...
Van het schoonmaken van huizen tot het uitvoeren van kleine klusjes en boodschappen: een (m/v) huishoudhulp zorgt ervoor dat ...
Een (m/v) pijpfitter is gespecialiseerd in het installeren, monteren en onderhouden van pijpleidingen die vloeistoffen of gassen ...
Een journalist is de spil in het verspreiden van nieuws en verhalen. Van onderzoeksjournalistiek tot verslaggeving op locatie, ...
Een sportleraar is een sleutelfiguur in de opvoeding en fysieke ontwikkeling van jongeren en volwassenen. We verkennen hieronder ...
Opvoeders dragen bij in de vorming van de toekomstige generaties. Ze zijn betrokken bij de opvoeding en begeleiding van kinderen ...