Expediteur
Een expediteur is een sleutelfiguur in de wereld van transport en logistiek, die verantwoordelijk is voor het organiseren en ...
Een magazijnier is verantwoordelijk voor de organisatie en het beheer van goederen in een magazijnomgeving. Deze professional houdt zich bezig met het ontvangen, opslaan, ordenen en verzenden van producten of materialen.
Magazijniers zorgen ervoor dat goederen op de juiste plaats worden opgeslagen, beheren de voorraadniveaus, verwerken bestellingen en verzenden de goederen naar de juiste bestemmingen. Daarnaast voeren ze vaak ook controles en inventarisaties uit om de voorraadnauwkeurigheid te waarborgen.
Een job voor jou? Bekijk het actuele vacatureaanbod voor (m/v) magazijniers
Voor de functie van magazijnier is doorgaans geen specifieke studie vereist. Een middelbaar diploma kan volstaan, maar sommige werkgevers geven de voorkeur aan kandidaten met een opleiding in logistiek, supply chain management of een gerelateerd vakgebied.
In België zijn er verschillende opleidingen beschikbaar, zoals logistiek assistent, logistiek medewerker of magazijnmedewerker. Deze opleidingen bieden een goede basis voor een loopbaan als magazijnier en leren de nodige vaardigheden en kennis aan.
Om een magazijnier te worden, is het belangrijk om ervaring op te bouwen in magazijn- of logistieke omgevingen. Veel magazijniers beginnen hun carrière in een instapfunctie, zoals orderpicker, inpakker of heftruckchauffeur. Door te werken in deze rollen kunnen ze waardevolle kennis en ervaring opdoen op het gebied van magazijnbeheer en logistiek.
Daarnaast kunnen aanvullende certificeringen, zoals een heftruckcertificaat, een voordeel zijn bij het solliciteren naar magazijnierfuncties.
Het salarisniveau van een magazijnier kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, vaardigheden en werklocatie. Gemiddeld verdient een magazijnier in België tussen de 1.800 euro en 2.400 euro bruto per maand.
Specialisaties zoals voorraadbeheerder, logistiek planner of magazijncoördinator kunnen leiden tot een hoger salarisniveau vanwege de verantwoordelijkheden en expertise die bij deze functies horen.
Magazijniers met gespecialiseerde kennis en ervaring kunnen bijvoorbeeld ook een hoger loon onderhandelen, vooral als ze werken voor grotere organisaties of in sectoren waar logistiek en supply chain management cruciaal zijn.
Sowieso geniet een magazijnier bovenop zijn/haar loon meestal ook van extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en/of groepsverzekering, ecocheques en een woon-werkverkeer vergoeding.
Sommige bedrijven hebben daar bovenop tenslotte een bonussysteem waarbij magazijniers in aanmerking kunnen komen voor prestatiegerelateerde bonussen op basis van individuele of teamdoelstellingen. Alles hangt natuurlijk af van je werkgever en de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) die van toepassing is in de sector waar je als magazijnier aan de slag gaat.
Salariskompas: Vergelijk je loon met dat van anderen
Een expediteur is een sleutelfiguur in de wereld van transport en logistiek, die verantwoordelijk is voor het organiseren en ...
Een aankoper, ook wel 'procurement officer' of 'buyer' genoemd, speelt een cruciale rol in het aankoopproces van een organisatie.
Binnen de supply chain van bedrijven is een (m/v) logistiek planner verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van de ...
De job van postbode is een iconisch beeld in onze samenleving, waarbij zij de belangrijke taak hebben om post en pakketten te ...
De internationale handel is een complex kluwen van regels en procedures. Douanedeclaranten zijn de experts die bedrijven helpen om ...
Als je aan een buschauffeur denkt, komt waarschijnlijk meteen het beeld van iemand achter het stuur van een grote touringcar of ...
Dispatchers (m/v) zijn actief in verschillende sectoren, waaronder transport, logistiek en noodhulpdiensten. Hieronder verkennen ...
De job van een (m/v) facility manager is veelzijdig en uitdagend, met veel verantwoordelijkheden en kansen voor groei.
We duiken in de wereld van heftruckchauffeurs. We verkennen hun taken, opleidingsvereisten, vaardigheden en specialisaties.
Een logistiek manager zorgt voor de efficiënte organisatie van supply chains en het waarborgen van een vlotte goederenstroom.