Supply chain planner
In de wereld van logistiek en supply chain management is de rol van een supply chain planner van onschatbare waarde.
Een douanedeclarant is verantwoordelijk voor het afhandelen van douaneformaliteiten voor import- en exportzendingen. Dit omvat het invullen van douanedocumenten, het berekenen en verwerken van invoer- en uitvoerbelastingen, het regelen van inspecties en het afhandelen van alle benodigde papierwerk voor de grensoverschrijdende handel.
Concreet bestaat hun takenpakket uit het ...
Past de job van een douanedeclarant bij jou? Go for happy en ontdek het actuele vacatureaanbod
Om douanedeclarant te worden, is een gedegen kennis van internationale handel, douanewetgeving en administratieve procedures vereist. In België kunnen aspirant-declaranten relevante opleidingen volgen aan instituten zoals Syntra of in het hoger onderwijs aan bijvoorbeeld de Karel de Grote Hogeschool.
Naast een opleiding is het belangrijk om relevante werkervaring op te doen. Je kunt stage lopen bij een douane-expediteur of bij de douane zelf.
Er is weliswaar geen vaste route om douanedeclarant te worden. De meeste mensen starten hun carrière als junior douanedeclarant of als administratief medewerker op een douane-expeditiebedrijf, of in d elogistieke sector als logistiek medewerker of expediteur. Na het opdoen van ervaring kunnen ze doorgroeien naar meer verantwoordelijke posities.
Het gemiddeld bruto maandsalaris van een douanedeclarant in België ligt tussen 2.200 euro en 3.500 euro, afhankelijk van ervaring en werkgever.
Over het algemeen kunnen meer gespecialiseerde douanedeclaranten een hoger salaris verwachten dan hun algemeen geschoolde collega's. Voor douanedeclaranten met specialisaties als douane consultancy en export- of importdeclaranten kunnen salarissen variëren van 2.800 euro tot 4.500 euro, of meer.
De specifieke extralegale voordelen die aan douanedeclaranten worden aangeboden, kunnen variëren afhankelijk van de sector, de grootte van het bedrijf en individuele onderhandelingen. De meest gangbare zijn weliswaar: maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een aanvullend pensioenplan of groepsverzekering, flexibele werktijden of de mogelijkheid om van thuis uit te werken én een bedrijfswagen, voor zij die regelmatig voor het werk moeten reizen of zich in een functie bevinden waarvoor mobiliteit essentieel is.
Sommige werkgevers bieden ook bonussen of prestatiegerelateerde beloningen aan op basis van individuele prestaties, teamresultaten of het algehele succes van het bedrijf. Ook diverse relevante opleidingsmogelijkheden, cursussen en workshops behoren tenslotte regelmatig tot het extralegale pakket van douanedeclaranten.
Krijg jij loon (en extralegale voordelen) naar werk? Maak je vergelijking via het Jobat Salariskompas
In de wereld van logistiek en supply chain management is de rol van een supply chain planner van onschatbare waarde.
Als je aan een buschauffeur denkt, komt waarschijnlijk meteen het beeld van iemand achter het stuur van een grote touringcar of ...
De job van postbode is een iconisch beeld in onze samenleving, waarbij zij de belangrijke taak hebben om post en pakketten te ...
Binnen de supply chain van bedrijven is een (m/v) logistiek planner verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van de ...
Een aankoper, ook wel 'procurement officer' of 'buyer' genoemd, speelt een cruciale rol in het aankoopproces van een organisatie.
De job van een (m/v) facility manager is veelzijdig en uitdagend, met veel verantwoordelijkheden en kansen voor groei.
Een logistiek manager zorgt voor de efficiënte organisatie van supply chains en het waarborgen van een vlotte goederenstroom.
Een expediteur is een sleutelfiguur in de wereld van transport en logistiek, die verantwoordelijk is voor het organiseren en ...
We duiken in de wereld van heftruckchauffeurs. We verkennen hun taken, opleidingsvereisten, vaardigheden en specialisaties.
Dispatchers (m/v) zijn actief in verschillende sectoren, waaronder transport, logistiek en noodhulpdiensten. Hieronder verkennen ...