10 succesjobs waaraan pas afgestudeerden zelden denken
Een krimpende jobmarkt maakt het pas afgestudeerden niet makkelijk. Misschien het ideale moment om deze minder voor de hand liggende jobs eens te overwegen?
Uiteraard opent een diploma meer deuren, maar wie zijn studies niet afmaakt, kan toch heel wat verwezenlijken met de nodige passie en drive. Dat was onder meer het geval bij de onderstaande succesvolle ondernemers.
In 2004 stopte Matt Mullenweg met zijn studie aan de University of Houston. Op 20-jarige leeftijd ontwikkelde hij al het begin van het blogplatform WordPress. Mullenweg begon te werken voor CNET in San Francisco, met de belofte dat hij zijn zijproject Wordpress verder kon ontwikkelen. Uiteindelijk verliet hij het bedrijf en richtte Automattic op, de onderneming achter Wordpress die nu maar liefst 140 personeelsleden telt. Wordpress alleen krijgt jaarlijks 140 miljoen visits en alle sites van Automattic samen zijn goed voor maar liefst 16 procent van het wereldwijde web.
De oprichter van Facebook Marck Zuckerberg zei zijn Harvard-studie tijdens zijn tweede jaar vaarwel en verhuisde naar Silicon Valley om voltijds te werken aan de door hem opgerichte sociale netwerksite Facebook. Momenteel is Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld, met meer dan een miljard actieve gebruikers per maand.
David Karp, de oprichter van de blogsite Tumblr, mocht zich op 16-jarige leeftijd al product manager noemen bij UrbanBaby, een internetforum voor ouders. Maar al snel richtte hij zijn aandacht voltijds op zijn project Tumblr, dat vandaag de 9de meest bezochte website is in de Verenigde Staten. De 27-jarige David Karp heeft tot nu toe zijn middelbaar diploma nog niet behaald.
Samen met haar broer Scott richtte Stacey Ferreira al in het middelbaar de website MySocialCloud op, waarmee je onder meer met één enkele klik kunt inloggen op verschillende websites tegelijk. Wanneer Ferreira in 2012 een tweet zag passeren van de Britse zakenman Richard Branson die mensen opriep om 2.000 dollar te doneren voor het goede doel in ruil voor een ontmoeting, twijfelde ze niet lang. Ferreira leende met haar broer het geld van haar ouders, ontmoette Richard Branson en overtuigde hem om te investeren in hun succesvolle website.
Op 14-jarige leeftijd richtte Daniel Ek al zijn eerste bedrijf op. Twee jaar later solliciteerde hij voor een job als ingenieur bij Google. Nog eens drie jaar later werd de ondertussen 19-jarige Ek medeoprichter van de populaire muziekstreamingdienst Spotify. Spotify telt momenteel wereldwijd meer dan 32 miljoen betalende abonnees.
Evan Williams vond zijn tijd aan de University of Nebraska pure 'tijdverspilling' en besloot dan maar om zich volledig te richten op de ontwikkeling van Pyra Labs, dat leidde tot een zijproject genaamd Blogger. Blogger groeide al snel uit tot een gigantisch blogplatform en werd één van de vroege overnames van Google. Uiteindelijk verliet Williams Google om het podcastingbedrijf Odeo op te starten, waaruit de sociale netwerksite Twitter voortvloeide en waarvan hij later CEO werd. Zijn huidige project is het blogplatform Medium.
Tijdens zijn allereerste semester aan de University of Southern California besloot Sahil Lavingia te stoppen met studeren om de hoofdontwikkelaar en officiële tweede werknemer bij Pinterest te worden. Een jaar later verliet Lavingia de onderneming om zijn eigen bedrijf Gumroad op te starten. Gumroad biedt surfers de mogelijkheid om alles te verkopen wat ze online kunnen delen, zoals een liedje of blogbericht.
Na drie jaar studeren aan het Massachusetts Institute of Technology besloot Arash Ferdowsi zijn studie op te geven en de clouddienst Dropbox op te starten. Dropbox groeide al snel van een kleine startup uit tot een dienst die gebruikt wordt door honderden miljoenen mensen. Als Chief Technology Officer werd Ferdowsi al op 27-jarige leeftijd multimiljonair.
Ook Zach Sims zei zijn studie vaarwel om zijn eigen bedrijf Codecademy uit te bouwen. Binnen enkele jaren werd de website gebruikt in 200 verschillende landen door meer dan een miljoen gebruikers. Vorig jaar kreeg het bedrijf meer dan 10 miljoen dollar van investeerders, waaronder Richard Branson, omdat de website het voor iedereen mogelijk maakt om te leren coderen.
Op 19-jarige leeftijd richtte de Schot Pete Cashmore in 2005 'Mashable' op, een nieuwswebsite over het belang van digitale innovatie en de manier waarop dit soort innovatie mensen over de hele wereld versterkt en inspireert. Vandaag kent zijn website meer dan 20 miljoen unieke bezoekers per maand. Cashmore heeft nooit een hogere studie aangevat.
Bron: Businessinsider.com
17 september 2013Een krimpende jobmarkt maakt het pas afgestudeerden niet makkelijk. Misschien het ideale moment om deze minder voor de hand liggende jobs eens te overwegen?
Ze hebben miljarden op hun bankrekening staan, maar kunnen geen diploma op hun CV voorleggen. Jobat stelt voor: de 15 rijkste schoolverlaters + hun geheim!
Soms zie je door de documenten je kantoor niet meer. Gelukkig is er een hulpmiddeltje dat je dubbel zo snel door dat leesvoer helpt: snellezen.
Vergeet cash, bankrekeningen of crypto. Er zijn twee soorten geld: gelukkig en ongelukkig geld.
TikTok is helemaal in. Maar is het als bedrijf een goede zet om mee op de TikTok-kar te springen?
Stefanie werkt bij KBC Brussels: ““De open en verwelkomende cultuur is hier uniek.”
Werkomstandigheden: ze verschillen van plaats tot plaats, van cultuur tot cultuur. Volgens een onderzoek van William Russel staat België in de top 10.
Jobinhoud staat voor Gen Z bovenaan, gevolgd door het loon en de sfeer op het werk...
"Bart en Christophe werken als zorgkundige in woonzorgcentra van de Stad Gent: “De typisch Gentse mentaliteit is heel tof”