Samenwonen maakt gelukkig én gezond
Wie gaat samenwonen, voelt zich gelukkiger en gezonder dan wie alleen blijft wonen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
Zoals Mahatma Gandhi ooit al zei: “een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”, zo is het ook met deze tips. Begin bij dag 1 en blijf de tips daarna gebruiken voor een fijner leven.
Hey, we begrijpen het. Zo nog heel eventjes, 5 minuutjes extra blijven liggen ’s ochtends. Dat kan deugd doen… Helaas doet dit voor je lichaam eigenlijk niet echt zoveel deugd. Als je wakker wordt, produceert je lichaam namelijk een alertheidshormoon. Dit hormoon stoomt je klaar om aan de dag te beginnen. Door nog even terug in slaap te vallen, vertraag je dit proces.
Maak er een goede gewoonte van om ’s avonds je sportkleding al klaar te leggen. Op die manier kan je ’s ochtends snel in je kleren springen en volop voor ochtendgymnastiek gaan. Zo begin je niet alleen fris en monter aan de dag, maar is je lichaam ook voorbereid op een dag van vetverbranding.
Tijd voor een goed gesprek met de baas. Akkoord, het is niet altijd gemakkelijk… maar het loont de moeite. Bespreek welke positie of doorgroeimogelijkheden je voor jezelf ziet in de toekomst en ook het salaris dat je uiteindelijk zou willen. Je zal misschien niet morgen krijgen wat je wil, maar als je een goede baas hebt, wil hij je vast helpen bij het bereiken van je uiteindelijke doel.
Start je werkdag steeds met een uur waarin je geconcentreerd met één taak bezig bent. Vergeet even al de rest, beantwoord geen mails en maak geen notities voor de rest van de dag gedurende dat ene uur. Je zal merken dat je productiever en gemotiveerder bent wanneer je deze techniek toepast.
Gelukkig zijn, hangt vaak samen met een gelukkige relatie. Relatiekenner Terri Orbuch bedacht daarom de “10-minutenregel”. Dagelijks een kort gesprekje met je partner verbetert je relatie en zal je daarom ook gelukkiger maken.
Minder geld uitgeven lukt nooit als je steeds maar mails binnenkrijgt die je op de hoogte houden van de beste koopjes en kortingen. Zorg ervoor dat je niet het slachtoffer wordt van impulsaankopen, door simpelweg de mails weg te filteren. Als je ze niet ziet, kunnen ze je niet beïnvloeden.
Niemand maakt graag schoon, niemand… Je wil niet op het punt komen waarop je huis onleefbaar is geworden en je dus enkele dagen nodig hebt om het weer op orde te krijgen. Een ideale oplossing: kuisen in sprints. Kuis 20 minuten, neem vervolgens 10 minuten pauze, een beetje zoals studeren vroeger... Zo voorkom je dat je huis een mesthoop wordt en krijg je niet het gevoel dat je niet opschiet.
Een financieel plan zorgt ervoor dat je een overzicht behoudt over je maandelijkse opbrengsten en uitgaven. Bepaal hierbij allereerst je prioriteiten, wat moet er eerst gebeuren? Betalen we de auto in een keer of betalen we in schijven? Gaan we een week langer op verlof of kunnen we dat geld beter sparen? Alles is natuurlijk afhankelijk van wat je op dat moment en in de toekomst nodig hebt.
Je gelukkig voelen in je relatie is erg afhankelijk van de affectie die je krijgt, maar ook van de affectie die je geeft. Door je partner, kinderen of huisdier(en) voor je vertrekt een knuffel of een kus te geven, begin je gelukkiger aan je dag. Uit onderzoek van IKEA is gebleken dat veel mensen dit belangrijk vinden, maar dat we het eigenlijk maar weinig doen… Een gemakkelijke gewoonte om verandering teweeg te brengen, toch?
(mr)
18 juli 2016Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Wie gaat samenwonen, voelt zich gelukkiger en gezonder dan wie alleen blijft wonen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
“Nee, ik heb er geen burn-out voor moeten krijgen. Zelfs geen ‘bijna-burn-out’. Het moederschap heeft voor de klik gezorgd”, vertelt Erika Van Tielen.
Geluk op het werk, wat betekent dat voor jou? En wanneer vinden we van onszelf dat we succesvol zijn? KU Leuven en MARK Magazine onderzochten het ...
Voor de meeste twintigers is een geschikte baan vinden belangrijker dan een goed huwelijk of een eigen woning.
Tegen jezelf liegen – zelfdeceptie – kan volgens The Wall Street Journal voor een aantal voordelen zorgen. Je kan er bijvoorbeeld succesvoller door worden.
Wil je net dat beetje meer succes? Of wil je gewoon gezond zijn? Met dit zelfhulpprogramma bereik je het allemaal. En je hebt amper 21 dagen nodig!
Stress? Wacht jij ook altijd tot het te laat is en je echte klachten krijgt? Wij geven je alvast enkele tips om sneller oude patronen te doorbreken.
Vind je niet meteen je droomjob terug in het huidige vacatureaanbod? Wat houdt je tegen om spontaan te solliciteren bij bedrijven die je wel ziet zitten?
Ben je een (startende) boekhouder, benieuwd of je salaris wel marktconform is? Ziehier een overzicht van de lonen per accountant profiel...