Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 267

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdienen jouw burgemeester en schepenen?

Zo krijg je opslag zonder erom te vragen

Je hoeft heus niet te wachten op je jaarlijkse evaluatie of een nieuwe job om een loonsverhoging op te strijken. Er bestaan verschillende manieren om opslag te krijgen, zonder dat je er zelf moet naar vragen.
#

"De beste manier om een loonsverhoging in de wacht te slepen is door steeds op je allerbest te presteren", aldus Aravinda Rao Souza, senior marketing manager bij hr-bedrijf BullHorn. "Als jij schittert in je job, zal je automatisch de aandacht trekken van je leidinggevenden. Wanneer er dan beslissingen moeten worden genomen over loonsverhogingen, dan ben jij ongetwijfeld de eerste waaraan ze zullen denken."

Maar hoe kan je meer dan behoorlijk presteren in je job? De volgende vijf strategieën helpen je op de goede weg.

Strategie 1: Breng geld binnen

Geld werkt altijd. En als jij diegene bent die meer geld binnenbrengt of ervoor zorgt dat er kan worden bespaard, dan is de kans groot dat je beloond zal worden voor je inspanningen. Je kan op verschillende manieren waardevol zijn voor het bedrijf. Dat kan gaan van het binnenhalen van nieuwe klanten tot het besparen op kosten van leveranciers waarmee je in het verleden gewerkt hebt.

Strategie 2: Doe dubbel werk

Meer doen met minder krachten wordt in crisistijden enorm geapprecieerd. Als jij dubbel het werk kan verrichten dan datgene waarvoor je bent aangenomen, zal je bijna gegarandeerd op een positieve manier opgemerkt worden. "Als je alles doet wat van jou verwacht wordt, en nadien nog de tijd vindt om ongevraagd andere projecten op te nemen, dan zal je hiervoor beloond worden", verklaart Souza.

Strategie 3: Laat anderen over jou praten

Je kan de hele dag jezelf ophemelen, maar als je écht positief opgemerkt wil worden, dan moeten anderen dit in jouw plaats doen. Als je je werk goed doet en je je collega's zo ver krijgt dat ze enthousiast praten over je prestaties en arbeidsethos, dan zal dit ook op hoger niveau opgepikt worden. Anderen die jouw waarde verkondigen aan jouw baas is veel krachtiger dan zélf bij je baas te gaan opscheppen over je prestaties.

Strategie 4: Zorg ervoor dat je baas schittert

Ervoor zorgen dat je baas gepromoveerd wordt, kan ook voor jezelf goed nieuws betekenen, vertelt Souza. "Maken dat je baas overkomt als een geweldige leider – door een uitstekende job te verrichten, je team in een goed geoliede machine te veranderen en hun prestaties kenbaar te maken – kan je zeker doen opvallen op een goede manier."

Strategie 5: Stel je kandidaat voor taken die niemand wil doen

Jij bent dé teamspeler van het kantoor wanneer je je vrijwillig kandidaat stelt voor een opdracht die niemand anders van het kantoor ziet zitten. Dat kan gaan van de organisatie van het jaarlijkse kantoorfeestje, of een liefdadigheidsevenement op poten zetten, tot het uitdokteren van een nieuw gezondheidsprogramma.

(nm) – Bron: Glassdoor.com 

14 april 2014
Anderen bekeken ook