Winterdepressie? 't Is de fout van je kantoor!
Winterdepressies zouden volgens architect Joost Valk mede veroorzaakt worden door de slechte verlichting in de meeste kantoorpanden. De oplossing?
Mensen voelen zich het best wanneer ze in staat zijn hun eigen capaciteiten en prestaties correct in te schatten. Volgens de onderzoekers klopt het dus niet dat minder goed presterende medewerkers zich beter zouden voelen na positieve feedback van zichzelf of anderen.
Mensen die ondermaats presteren, moeten beseffen waar hun eigen zwakheden liggen. Alleen dan kunnen ze op zoek gaan naar manieren om hun niveau op te krikken. ‘Bezondigen ze zich echter aan zelfoverschatting, dan dreigen ze compleet ontredderd te raken wanneer de tekortkomingen aan het licht komen’, aldus onderzoeksleider Young-Hoon Kim.
De onderzoekers wijzen ook op enkele opvallende culturele verschillen. Zo stellen Aziaten zich over het algemeen bescheidener op dan Amerikanen. De Amerikaanse studenten kenden zichzelf een score toe van 63 procent. Studenten uit Hongkong gaven zichzelf gemiddeld 49 procent. Het verband tussen zelfoverschatting en depressie kon echter in beide culturen worden opgetekend.
(mo) - Bron: Express.be
2 november 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Winterdepressies zouden volgens architect Joost Valk mede veroorzaakt worden door de slechte verlichting in de meeste kantoorpanden. De oplossing?
Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?
Heb je een baas met de looks van Brad Pitt of Angelina Jolie? Super! Maar staat je hoofd dan wel nog naar werken?
Vergelijk je het loon van familie en vrienden wel eens met je eigen loon? Niet doen. Het maakt je ongelukkig, blijkt uit onderzoek.
Wil je je hele leven hetzelfde werk doen? Heel simpel: zet dan deze 8 tips in de praktijk, en je bent zeker dat je baas je nooit nog iets komt vragen!
Of je best open kaart speelt met je collega’s, hangt ten eerste af van de bedrijfscultuur van de onderneming waar je werkt.
Wie 7 uur en 15 minuten per dag werkt, 20 minuten onderweg is van de eigen woonst naar het werk en ’s avonds thuiskomt om 17u42, is het gelukkigst.
Werknemers die zich overdag ten volle op hun taak concentreren, zijn over het algemeen gelukkiger dan collega’s die zich laten afleiden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Harvard University.
Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Het is in elk geval zo dat ze allebei rampzalig zijn voor de gezondheid.