Na haar studies ergotherapie deed Lien heel wat sollicitatie-ervaring op. “Ik solliciteerde voor jobs waar ik als ergotherapeut kon werken, maar stelde vast dat mijn beperking telkens opnieuw een struikelblok vormde. Die teleurstellingen vielen me zwaar. Was er dan niemand die zag dat ik wilde werken en iets aan te bieden had?”
Op een infoavond van VDAB ‘Werken met een arbeidsbeperking’ werd Lien in haar overtuiging gesterkt dat werken met een beperking wel degelijk een optie is.“In diezelfde periode kwam ik in contact met een nieuwe gespecialiseerde trajectbegeleider van VDAB. Dankzij haar ontdekte ik de opleiding ‘consulent dienstencheques’ bij VDAB. Het volgen van die opleiding werd een keerpunt in mijn leven.”
“Mijn stage wilde ik niet al te ver van huis doen. Ik besloot me kandidaat te stellen bij Tempo-Team in Torhout. Toen ik me ging voorstellen, stelde ik vast dat men niet alleen mijn beperking, maar ook mijn mogelijkheden zag. Wat een verschil met mijn vorige ervaringen. Hier werd gedacht in functie van oplossingen en niet van beperkingen”, vertelt Lien.
Vandaag zijn we zeven jaar later. Lien werkt nog altijd bij Tempo-Team@Home. Een job die haar bevalt. Niet alleen omdat hij gevarieerd is, maar ook omdat zij kan werken volgens een weekschema dat bij haar past. “Ik werk twee dagen per week. Dat kan zowel van thuis uit als op kantoor. Als moeder van twee jonge kinderen, is dat een ideale combinatie.”
Ga een de slag bij Randstad. Ontdek alle vacatures via randstad.be!
Of Lien zich voldoende ondersteund voelt in haar job? “De allereerste maanden kon ik met al mijn vragen bij de verantwoordelijke van het kantoor terecht. Vandaag gebeurt het nog dat ik een vraag heb. We zijn als team zodanig nauw met elkaar verbonden dat je in een minimum van tijd een antwoord van een van je collega’s krijgt. Via chat, Google, WhatsApp of sms. Er is altijd wel iemand die je verder kan helpen.”
Welke meerwaarde Lien met zich meebrengt? “Dat is een vraag voor mijn collega’s”, lacht Lien. Sofie De Wit, talent acquisition manager, bij Randstad Group waarvan Tempo-Team deel uitmaakt, vat het als volgt samen: “Lien toont ons hoe een fysieke beperking geen beperking van potentieel hoeft te betekenen. We omarmen dan ook elk talent.”
“In het dagelijkse leven word ik nog vaak geconfronteerd met vooroordelen en beperkte toegankelijkheid. Denk maar aan het openbaar vervoer of de vele drempels op straat. Gelukkig zie ik bij Tempo-Team dat het ook anders kan”, zegt Lien.
Randstad Group wil zich de komende jaren verder blijven engageren als inclusieve werkgever. “Wij willen iedereen met een werkwens aan betekenisvol werk helpen. Daarnaast willen wij een werkomgeving creëren waar iedereen zich veilig en ondersteund voelt. Vandaar de oprichting van de werkgroep ‘Disability Inclusion’.
Die heeft als doel een handleiding klaar te stomen waarin je allerlei info vindt over drempels waarop je kunt stoten, maar ook over eerste aanspreekpunten waar je terechtkunt met je vragen”, zegt Sofie De Wit. “Op die manier willen wij, samen met onze collega’s, zowel fysieke als mentale drempels overwinnen. Zodat de focus voor elk kan liggen op het werk en het verder ontwikkelen van zijn/haar talenten.”
Wordt Tempo-Team ook jouw team? Ontdek alle vacatures op tempo-team.be!
Ontvang nieuwe 'Randstad' jobs meteen in je mailbox.