Blogster krijgt 3,1 miljoen euro voor één advertentie
De toekomst is digitaal en daar zit geld in. De Chinese blogster Papi Jiang wist haar internetsucces op haar manier te verzilveren en hoe...
De bitcoin is een cryptomunt of ‘digitaal geld’. Je kunt er producten mee kopen, het onderling uitwisselen, het ontvangen voor diensten, speculeren op de beurs of het omruilen voor écht geld.
Enkele weken geleden steeg de waarde van de bitcoin enorm. Op 17 december vorig jaar bereikte het z’n hoogtepunt, met een waarde van maar liefst 19.771 dollar, ofwel zo’n 16.000 euro. En dat maakte oprichter Satoshi Nakamoto in één klap één van de 50 rijkste mensen ter wereld. Vandaag staat de erg volatiele munt alweer stukken lager.
Door de forse waardestijging kwam Nakamoto op de 44ste plaats op de ranking van Forbes. Daarmee was hij rijker dan Stefan Persson, de zoon van H&M-oprichter Erling Persson, die een vermogen van 19,6 miljard dollar zou hebben en net iets armer dan Theo Albrecht Jr., de zoon van een van de oprichters van discounter Aldi.
En dat allemaal dankzij het bedenken van een digitale munt.
Satoshi Nakamoto was bij de lancering van de gedecentraliseerde cryptomunt in 2008 nog onbekend. En vandaag eigenlijk ook… want wie er precies achter het pseudoniem zit, is niet geweten.
Geruchten luiden dat meerdere mensen achter het ontwikkelen van de bitcoin schuilen, juist omdat de software zo slim in elkaar zit.
Sinds de lancering van de bitcoin, zijn er zo’n 980.000 bitcoins in omloop. Het grootste deel daarvan staat al jaren op dezelfde ‘rekening’ geparkeerd. Een rekening waar enkel Satoshi zélf toegang tot heeft.
Ongeveer een maand nadat de waarde van de bitcoin fors steeg, is nu het tegenovergestelde gebeurd. De bitcoin is vandaag nog maar de helft waard in vergelijking met eind december 2017. Dat zou te wijten zijn aan de verdere regulering van de bitcoin, maar ook door het ingrijpen door de overheid in bijvoorbeeld Zuid-Korea. Waar Nakamoto zich eerder tot de vijftigste rijkste mensen ter wereld mocht rekenen, lijkt hij nu helemaal verdwenen op de ranking van Forbes.
(dt/em) - Bron: Manners.nl
26 januari 2018De toekomst is digitaal en daar zit geld in. De Chinese blogster Papi Jiang wist haar internetsucces op haar manier te verzilveren en hoe...
Bedrijven uit de technologische sector staan erom bekend om hun werknemers, en dan vooral hun softwareontwikkelaars, meer dan behoorlijk te belonen.
Elon Musk doet baanbrekend werk op verschillende terreinen. Maar hoe kan een mens dit allemaal bolwerken? Lees zelf maar ...
Goed de kost verdienen door online spelletjes te spelen? Klinkt te gemakkelijk, maar het kan, zo bewijst deze 30-jarige man.
Iedereen kent Google, maar wat weten we over de oprichters? De meeste mensen kennen Larry Page, maar wie is Sergey Brin?
In 2025 zal je als medewerker nog meer tools in handen hebben om je loopbaan zelf vorm te geven. Een overzicht...
Leuven is een stad om van te houden, ook voor haar 1.300 medewerkers. Ontdek het verhaal van Marieke, Nathalie, Robbe, Pieter en Diederik
Louisa en Silke werken bij FOD Financiën: “Er is hier oog voor wat je graag doet en waar je goed in bent”
Werken in een kerncentrale: dat is zonder meer een unieke en speciale job. Natasja doet het intussen al bijna twintig jaar.