Gelijke rechten voor wie arbeidsgehandicapt is?
Discriminatie op basis van een handicap of een gezondheidstoestand zijn in ons land verboden door zowel federale wetten als Vlaamse decreten, bij aanwervingen, promoties én ontslagen.
Van de Engelse werknemers zegt 1 op de 10 dat hij of zij zich wel eens het slachtoffer voelt van discriminatie op de werkvloer, zowel op het vlak van huidskleur als van geloof of achtergrond.
Op de derde plaats staat Duitsland, waar 8 procent van de werknemers zich wel eens gediscrimineerd voelt. Daarna volgen Frankrijk (7 procent) en België (5 procent).
Op de Nederlandse werkvloer kom je discriminatie het minst tegen. Slechts 2,4 procent van de werknemers voelt zich in dat land gediscrimineerd op basis van huidskleur, geloof of achtergrond.
De bevindingen zijn het resultaat van een nieuw Europees onderzoek dat studiebureau Effectory uitvoerde onder ruim 2800 werknemers uit acht Europese landen.
(mo)
15 februari 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Discriminatie op basis van een handicap of een gezondheidstoestand zijn in ons land verboden door zowel federale wetten als Vlaamse decreten, bij aanwervingen, promoties én ontslagen.
Als je denkt te maken te hebben met ongeoorloofde discriminatie kan je een schriftelijke klacht indienen bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding of bij het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen.
Kaatje Verloes, juridisch adviseur bij Acerta, zet uiteen wat de wet zegt over discriminatie op de werkvloer. Een overzicht ...
Jobinhoud staat voor Gen Z bovenaan, gevolgd door het loon en de sfeer op het werk...
Sta jij open voor een nieuwe job? De meerderheid van de Belgen alvast wel. Meer dan zeventig procent zou geen 'nee' zeggen tegen een nieuwe job.
Michiel en Ken zijn maintenance engineers bij de internationale verpakkingsproducent Berry bpi Zele. Hun hoogtechnologische werkomgeving zorgt voor een boeiende en diverse job. Bovendien genieten ze van een mooi verloningspakket met diverse extralegale voordelen.
Het aandeel bedrijfswagens stagneert voor het eerst in jaren. Dat blijkt uit een analyse van SD Worx bij 1,2 miljoen werknemers in de privésector.
De recente vacaturecijfers van VDAB vertonen een daling maar twee technische profielen roeien tegen de stroom in: mecaniciens en leidinggevenden.
België werkt als eerste land in Europa aan een wet ter preventie van rugklachten bij werknemers.