Vergrijzing zet ergonomie terug op de agenda
Aangezien we allen wat langer gaan moeten werken, schuift een gezonde werkomgeving steeds hoger op de agenda van bedrijven...
Als een persoon, die dagelijks lang tot zeer lang neerzit, daarbovenop ook nog eens meer dan twee uur per dag naar televisie kijkt, wordt zijn levensverwachting nog eens met bijna anderhalf jaar ingekort.
Dat blijkt uit een gepubliceerde analyse in het onlinetijdschrift van British Medical Journal. In deze publicatie werden vijf studies, in totaal uitgevoerd bij ongeveer 167.000 mensen over een tijdspanne van vier tot veertien jaar, geanalyseerd.
“Sta zoveel mogelijk als je kan recht”, aldus professor en onderzoeksleider van een van de studies, Peter T. Katzmarzyk. “In plaats van een email te sturen naar een collega, kan je best gewoon opstaan en naar de persoon in kwestie lopen.”
(nm) – Express.be
18 juli 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Aangezien we allen wat langer gaan moeten werken, schuift een gezonde werkomgeving steeds hoger op de agenda van bedrijven...
Dat het beter kan met onze lunch blijkt uit een recente studie waarin 69 procent van de werknemers aangeeft met gezondere producten te willen lunchen.
Kantooreilanden deugen niet. Ze schaden de gezondheid en de productiviteit van de werknemers. Zou de tv-reeks Het Eiland dan toch realistischer zijn dan gedacht?
Zitten mag dan comfortabeler lijken dan rechtstaan, wie meer dan 10 jaar onafgebroken een zittend beroep uitoefent, verdubbelt de kans op darmkanker.
Zwaarlijvige medewerkers betekenen voor bedrijven een grotere gezondheidskost dan rokende werknemers, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Je kan je niet voorstellen wat je houding allemaal prijsgeeft over wie je bent en hoe je je voelt. Men noemt het dan ook niet voor niets je belangrijkste vorm van non-verbale communicatie.
Je dagen achter de computer slijten, kan gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 5 tips om dat te voorkomen.
In 2 op 3 kmo’s zien werknemers onvoldoende kansen op promotie, zo blijkt uit onderzoek van Hogent, KU Leuven, UGent en Securex.
Door elke dag op te staan en voor jezelf ‘Vandaag wordt een geweldige dag’ te zeggen, wordt het dat in veel gevallen ook!