Digitaal ambassadeur: 7 tips voor online aanwezigheid
Ambassadeur zijn van je bedrijf wil vandaag óók zeggen dat je digitaal ambassadeur bent. Het grootste publiek bereik je immers via sociale media.
Werkgevers zijn op zoek naar een perfect match. Zorg dus dat je profiel een positieve indruk nalaat. Alles start met een professionele profielfoto.
Als je een job wil, moet je jezelf verkopen. Zet je talenten in de kijker en zorg dat je positieve eigenschappen bevestigd worden. Een eigen blog of website, die eveneens je vaardigheden aantoont, is zonder twijfel een pluspunt.
Heb je een uitgebreid netwerk? Maak er dan handig gebruik van. Een groot aantal vacatures worden namelijk ingevuld door mond-tot–mondreclame. Je kunt ook referenties laten zien van collega’s, klanten of je ex-baas. Volg ook interessante bedrijven.
Ga in op online topics die relevant kunnen zijn voor je toekomstige job. Zo laat je zien dat je vlot en duidelijk communiceert. Let wel dat je geen fouten schrijft in je commentaren en posts.
Durven je vrienden stiekem onder jouw naam flauwe berichten posten? Zeg hen dan dat je op zoek bent naar werk en dat je een serieuzer imago wil. Echte vrienden begrijpen dat. Schakel de tag-functie op Facebook eventueel uit.
Nu je werk zoekt, kun je beter even nadenken welke informatie je best voor jezelf houdt. Maar wees subtiel: als je alles afschermt, zou een werkgever kunnen vermoeden dat iets te verbergen hebt.
Heb je in je cv een klein beetje overdreven? Als ze je online profiel bekijken komen ze snel achter je leugentje om bestwil. Probeer dit dus altijd te vermijden. Praat je bijvoorbeeld niet vlot Frans, wees dan gewoon eerlijk.
Foto’s waarop je een hele fles wijn naar binnen kapt, waarop je duidelijk dronken bent of schaars gekleed bent, zijn not done. Als je een professionele indruk wilt maken verwijder je zulke foto’s.
Het is goed om een eigen mening te hebben, maar in sommige situaties hou je die toch beter voor jezelf. Schrijf dus geen domme, gemene of ronduit racistische commentaren. Ook niet over je vorige werkgever.
Heb je moeite met spelling? Met behulp van een spellingchecker schrijf je makkelijk foutloze berichten. Onverzorgde taal en spelling zegt weinig goeds over je communicatieve vaardigheden.
Vermijd online berichten met de vraag: ‘Wie heeft een job voor mij.’ Zo kom je wanhopig over. Ook je netwerk op de hoogte brengen van een toekomstig gesprek is geen goed idee. Zo blaas je bruggen op met andere mogelijke werkgevers.
Farmville, Candy Crush en andere verslavende games genereren vaak geautomatiseerde verslagen of verzoeken. Zo wek je de indruk dat je niets beters te doen hebt dan virtuele kleurrijke snoepjes te rangschikken en dat komt echt niet professioneel over.
(dt/em)
6 april 2017Ambassadeur zijn van je bedrijf wil vandaag óók zeggen dat je digitaal ambassadeur bent. Het grootste publiek bereik je immers via sociale media.
Wie gebruik maakt van een sociaal medium als LinkedIn om een netwerk te onderhouden, kan maar beter een foto gebruiken die het juiste imago uitstraalt.
Vrienden hebben op Facebook, Twitter en LinkedIn is niet moeilijk. Maar uit dit netwerk een professioneel voordeel halen is een ander paar mouwen.
LinkedIn is een handige tool om je netwerk uit te bouwen. Zorg er wel voor dat jouw profiel er zo professioneel mogelijk uitziet.
Selfies zijn voor rekruteerders vaak een aanleiding om kandidaat-werknemers niet uit te nodigen op sollicitatiegesprek, zo blijkt.
Iedereen is een merk, en zet zichzelf in de verf. Dat is het idee van personal branding. Zakenblad Forbes zette onlangs de grootste fouten op een rijtje.
Met een goed gevoel gesolliciteerd bij een bedrijf, maar nu hoor je er niets meer van? Misschien ligt het wel aan (een van) de volgende 5 redenen ...
Met een gemiddeld brutoloon van 4.842 euro per maand betaalt de sector van chemie en farma het best. Daar zijn een aantal redenen voor.
Ze leiden het huishouden in goede banen en bieden de kinderen stabiliteit. Eén ding is zeker: huismoeders en -vaders hebben hun handen vol...