Voorkom een koude douche op je evaluatiegesprek
Veel werknemers beginnen onvoorbereid aan hun evaluatiegesprek. Geen goed idee, want dan kan het wel eens een heel negatieve ervaring worden.
In de studie, die werd uitgevoerd door psychologen van de Kansas State University, Eastern Kentucky University en Texas A&M University bij 234 stafleden van een Amerikaanse universiteit, werden werknemers in drie categorieën verdeeld volgens hun eigen definitie van succes.
De onderzoekers gingen ervan uit dat de derde groep, die ontwikkeling het belangrijkste vindt, beter dan andere medewerkers zou kunnen omgaan met negatieve feedback tijdens evaluatiegesprekken. Hun verwachting werd echter niet bevestigd. Zo bleek namelijk dat geen enkele groep op een goede manier omgaat met negatieve feedback.
Volgens onderzoeker Culbertson van de Kansas State University bewijzen de resultaten dat negatieve feedback bij geen enkele werknemer beschouwd wordt als opbouwende kritiek. Bovendien zegt ze dat evaluatiegesprekken gebaseerd op scores en rankings averechts kunnen werken. Iemand die het goed heeft gedaan maar 'slechts' een vier op vijf krijgt, kan immers heel ontgoocheld zijn.
(nm) – Bron: Inc.com
18 februari 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Veel werknemers beginnen onvoorbereid aan hun evaluatiegesprek. Geen goed idee, want dan kan het wel eens een heel negatieve ervaring worden.
Als je baas herhaaldelijk iets doet dat je functioneren of dat van de afdeling schaadt, dan moet je dat kunnen aankaarten. Evident is dat natuurlijk niet.
Een op de drie werknemers (34%) vindt dat zijn leidinggevende zich onvoldoende voorbereidt op het beoordelingsgesprek. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek.
Wil je zonder zorgen je vakantie tegemoet en ook ná je verlof nog even ongestoord nagenieten? 5 tips om stressvrij de kantoordeur achter je dicht te trekken.
De meeste werkgerelateerde veranderingen heb je zelf niet in de hand. Waar je wél controle over hebt: de manier waarop je ermee omgaat.
Ik wil mijn geboorteverlof opnemen. Mijn baas weigert omdat er te weinig personeel is. Kan dat zomaar?
Meer dan een kwart van de werknemers in België loopt risico op een burn-out, in totaal goed voor bijna 1,2 miljoen werknemers!
Niet enkel recruiters kijken naar sociale media. Ook kandidaten laten hun sollicitatie afhangen van wat werkgevers op hun sociale media plaatsen.
Wanneer de gemoederen hoog oplopen, kunnen frustraties op de werkvloer escaleren. Je grijpt dus beter op tijd in, vóór de bom ontploft...