5 tips om een succesvol restaurant uit te baten
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Het onderzoek kwam er – raar maar waar – op initiatief van ongediertebestrijder Rentokil. Zij organiseerden een steekproef bij alle Belgische en Luxemburgse restaurants die minstens één Michelinster bezitten.
Uit de rondvraag bleek dat bereidingen met insecten vandaag nog niet tot ons culinaire DNA behoren. Geen van hen biedt momenteel een bereiding op basis van deze diertjes aan. Verrassend was wel dat één op de vier topchefs verklaart dat hij toch zou durven overwegen om insecten te verwerken in zijn bereidingen in de toekomst. De culinaire innovatie en dito kruisbestuiving uit andere culturen dan onze Westerse, zouden daarbij de motivatie zijn.
Ruim een derde van de topchefs heeft zelf ooit al insecten geproefd. Zes op de tien vond de smaak van de beestjes echter maar niets. Bij de tegenstanders klinkt vooral het argument dat er in onze gastronomische cultuur geen plaats is voor zulke bereidingen. Nochtans kreeg één op de tien sterrenrestaurants al de vraag naar insectengerechtjes.
(kv) - Bron: Rentokil
17 december 2010Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Het is toch anders dan tijdens het jaar. Maar er zijn voordelen verbonden aan solliciteren deze zomer. En ook mogelijkheden...
Bonussen zijn aantrekkelijk, motiverend en bovendien erg welkom voor de meeste werknemers. Maar wist je ook dat bonussen zo zwaar belast worden dat er niet veel meer overblijft?
25% van de werkenden heeft lichamelijke klachten en zo’n 7,5% zit met psychische problemen. Wat kunnen we daaraan doen?
"Waar zie jij jezelf over vijf jaar?" Het is een vraag die je met zekerheid mag verwachten op je sollicitatiegesprek. Maar wat is je antwoord? Wij geven enkele handige tips mee.
Er zijn een paar duidelijke regels. Wie komt in aanmerking en waar mag je vrijwilligerswerk doen?
Technici liggen goed in de jobmarkt. Al is er een behoorlijk verschil qua salaris... Welke profielen doen het het best inzake loon?
We gaan dieper in op de taken, gevraagde competenties én de verloning van een field marketeer...