Natasja (40) werkt sinds 2005 voor ENGIE in de kerncentrale van Doel. Ze kent de site intussen door en door. Maar toen ze er begon, was de kerncentrale voor haar een totaal onbekende wereld. “Net dat trok me aan”, vertelt ze. “Na mijn graduaatsopleiding elektromechanica solliciteerde ik bij verschillende bedrijven. Elektromechanica was toen nog echt een mannenwereld, maar bij de kerncentrale dachten ze daar anders over. Ik was er meer dan welkom. En ik kreeg er een job met veel kansen en uitdagingen!”
Dat is vandaag meer dan ooit het geval: de kerncentrales moeten veilig blijven draaien. ENGIE moet in een recordtempo de uitbatingsverlenging met tien jaar van Doel 4 en Tihange 3 realiseren en de decommissioning van de andere centrales professioneel voorbereiden. Daarom gaat ENGIE op zoek naar extra collega’s.
Nieuwkomers zullen ongetwijfeld in contact komen met Natasja. Als verantwoordelijke Health & Safety heeft ze immers de belangrijke taak te waken over de veiligheid en gezondheid van alle medewerkers. “Ik maak deel uit van het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk (CPBW). Ik help adviezen op te stellen. Daarnaast is het geven van opleidingen en trainingen over klassieke veiligheid een taak voor de preventiedienst. Ook voor vragen in verband met de wetgeving over welzijn op het werk komen mensen naar mij.”
Ben jij de nieuwe collega van Natasja? Solliciteer hier!
Natasja begon haar loopbaan in de kerncentrale van Doel als mekanieker. “Het nucleaire aspect was helemaal nieuw voor mij, maar iedereen krijgt hiervoor een doorgedreven opleiding: een driedaagse over klassieke veiligheid, een vierdaagse over de opbouw en werking van de centrale, naast opleidingen over werken in het nucleaire gedeelte en heel veel on-the-job-training natuurlijk.” De eerste keer dat ze in de nucleaire zone kwam, vond Natasja bijzonder. “De veiligheidsvoorschriften zijn heel streng en vooral de toegangscontrole is heel strikt.”
De kerncentrale is een bijzonder gevarieerde werkomgeving, waarbij medewerkers telkens met nieuwe facetten van de job te maken krijgen. “Iedereen heeft altijd de kans om zich bij te scholen.” Zo heeft Natasja intussen veel bijkomende expertise op haar CV staan. Ze groeide door tot Expert Werkvoorbereider en werd vier jaar geleden Preventieadviseur, tot ze vorige zomer startte als verantwoordelijke Health & Safety. “Je kan de opleidingen gewoon tijdens de uren volgen, door de werkgever betaald. Sommige opleidingen sluit je af met een eindwerk, waaraan je eveneens tijdens je uren kan werken.”
Die groeimogelijkheden zijn een enorme troef, vindt Natasja. “Wie start bij ENGIE in de kerncentrales, maar op termijn in een ander domein wil doorgroeien, kan dat ook. Onze groep heeft wereldwijd grote ambities in hernieuwbare energie en investeert in de energieoplossingen van de toekomst. Daar liggen voor ons dus ook mogelijkheden.”
Met de job komen ook veel voordelen: een hospitalisatieverzekering, een verzekering voor ambulante zorg en een goede verloning. “We hebben recht op recuperatie en een extra toeslag voor overuren of wanneer we van wacht zijn. Ook wanneer er revisies in het weekend plaatsvinden, krijgen we hiervoor extra vergoeding en recuperatie. ”En de werksfeer? “Die is écht top”, beaamt Natasja. “Het gaat er – om evidente redenen – altijd serieus aan toe, maar we lachen ook heel wat af en de collegialiteit is groot. Dit is een job waarin ik zowel professioneel als persoonlijk blijf groeien.”
Klaar om in dit unieke traject te stappen? Solliciteer hier!
Ontvang nieuwe 'ENGIE' jobs meteen in je mailbox.