Martijn heeft het onder meer over de veelheid functies die er zijn binnen MIVB. Zo heb je niet alleen de metro- en trambestuurders, maar zijn er ook heel wat mensen die werken aan het onderhoud van de voertuigen, werkplanners, IT-ers… Kristina weerlegt dan weer de vooroordelen die heersen over werken in Brussel als leerkracht. Ze vertelt over het respect dat iedereen voor elkaar heeft op vlak van diversiteit, cultuur en taal.
De ultieme reden om te kiezen voor een job bij MIVB of als Brusselse leerkracht? Daar hoeven Kristina en Martijn niet lang over te twijfelen: uitdaging, meer breedte, meer diversiteit en maatschappelijke relevantie.
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Brussel is lang geen slechte werkplek, zo blijkt uit ons gesprek met acht Brusselse werkgevers over ‘carrière maken’.
Brussel biedt je overal bossen, parken en plantsoenen, al was het maar voor een lunchbreak of een gezondheidsloopje.
Brussel is divers en meertalig, eerder dan 'Franstalig'. Als je maar wil communiceren op de werkvloer, dan kom je al ver. Dat zeggen 8 Brusselse werkgevers.
Michèle gaat met Wim (FOD Financiën) en Gerd (GOB) in gesprek over doorgroeien, opleidingen en interne mobiliteit.
Brussel wordt beter bereikbaar. De groei van thuis- en afstandswerken verlaagt bovendien de drempel naar een job in de hoofdstad.
Er staan op de lijst van knelpuntberoepen enkele jobs uit de financiële sector. Het gaat onder meer over de beheerder verzekeringen en de verzekeringsadviseur.
De groeiende inflatie en de hoge prijzen zorgen bij heel wat werknemers voor stress en financiële zorgen die ze vaak ongewild meenemen naar het werk...
Zijn vergaderingen wel altijd nodig? Voor elke kleine beslissing een meeting inlassen, lost (bijna) niets op. Tijd om je vergaderhygiëne eens op te blinken...
Thuiswerken is standaard geworden voor veel kantoormedewerkers. Toch zijn er nog veel vragen over deze trend...