Welk soort kledingtype ben ik?
Elke werknemerkledij heeft zo zijn eigen kleur die hem het beste gaat. Enkele eenvoudige richtlijnen kunnen vaak vermijden dat in een opwelling gekochte felle bloesjes in de kast moeten blijven hangen.
The Image Company raad je aan om, vóór je aan het solliciteren gaat, te bepalen of je liefst formeel of casual gekleed gaat. Kleding die je zelf leuk vindt, geeft je een goed gevoel. En dat is belangrijk: je zal de meeste tijd immers op het werk doorbrengen.
Wie graag casual gekleed is, kiest best voor sectoren waar creativiteit vooropstaat. In de media, bij reclamebureaus, in de wereld van architectuur of IT zal niemand opkijken als je in jeans komt binnengewandeld. Maak van je casual stijl geen fetisj: waarschijnlijk zal je je al eens wat formeler moeten kleden voor een meeting of voor een job een trapje hoger op de carrièreladder. Hou je van casual, maar moet het deftig?
Misschien heb je wel het geluk om in een bedrijf terecht te komen dat een casual friday kent: op vrijdag mag iedereen dan in jeans verschijnen.
Hou je van een geklede look? Dan voel je je vast goed in consultingbedrijven, de banksector, de wereld van het notariaat of de advocatuur en het verkopen van vastgoed.
In de meeste bedrijven is ‘business casual’ de meest voorkomende stijl. Je kleedt je dan hedendaags en verzorgd, maar het hoeft niet al te deftig te zijn. Hou er wel rekening mee dat de meeste werkgevers verwachten dat je op het werk andere kleding draagt dan in je vrije tijd. Dat hoeft geen ramp te zijn: misschien voel je je daar zelf ook beter en professioneler bij.
6 augustus 2019Elke werknemerkledij heeft zo zijn eigen kleur die hem het beste gaat. Enkele eenvoudige richtlijnen kunnen vaak vermijden dat in een opwelling gekochte felle bloesjes in de kast moeten blijven hangen.
Nu de concurrentie op de jobmarkt groot is, wordt een goed uitgekiende look onbetaalbaar. “Mensen met de juiste look krijgen meer kansen, ook professioneel”, weet stijlconsulente Caroline Van Dieren.
Wie jou niet kent, gaat af op een eerste indruk. En die wordt voor slechts 7% bepaald door wat je zegt. Deze tips gaan over de andere 93%.
Een eerste indruk is altijd belangrijk. Je kledingkeuze speelt een grote rol in de boodschap die je overbrengt. Hoe solliciteer je in stijl?
Welke risico’s lopen vrouwen door hakken te dragen op het werk. Een vakbond ging het na en kwam tot een verrassend besluit…
De stijlconsulentes van La Patka in Gent gaven sollicitant Jo Pallen (32) een professionele make-over. Het resultaat?
Een op drie rekruteerders zegt binnen de 90 seconden te weten of ze een sollicitant al dan niet zullen aannemen. De eerste indruk is dus super belangrijk.
Hoe vermijd je kledingblunders op je job? Styliste Lien Degol wijst je de weg.
Je krijgt maar 1 kans om een goede eerste indruk te maken bij het solliciteren. Daarom handig op een rij, de dingen die je wel én best niet doet ...