Bedrijven doen steeds vaker beroep op 'human cloud'
Als de evolutie zich zo blijft voortbewegen, bevinden binnenkort niet alleen onze computerbestanden zich in de ‘cloud’, maar wijzelf ook!
Volgens onderzoek van Multiscope bij 1.100 Nederlandse smartphonegebruikers heeft een derde van de gebruikers zijn smartphone de hele dag binnen handbereik en wordt deze ook continu gebruikt. Uit dezelfde studie bleek eveneens dat 29 procent zeker ieder uur zijn smartphone checkt en 94 procent beschikt minimaal over één app die men dagelijks gebruikt.
App-gebruikers zijn volgens Multiscope onder te verdelen in zes verschillende groepen. Welk type ben jij?
Heb je meer dan 50 ongeordende apps en gebruik jij je smartphone de hele dag door? Zoek je actief naar nieuw apps, download je deze eerder impulsief en verwijder je zelden ongebruikte applicaties? Dan ben jij een Impulsieve Apper. Je ontdekt in je eigen omgeving steeds als eerste de allernieuwste apps, bent ontzettend geïnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen en wil dit dan ook graag delen met anderen.
Gebruik jij applicaties voornamelijk om zaken te delen en te volgen via social media? Kan jij niet zonder Facebook of Whatsapp en heb je je smartphone steeds binnen handbereik? Dan mag jij jezelf een Sociale Weetgraag noemen. Je brengt voortdurend structuur aan in je verschillende apps en verwijdert steeds diegene die je nauwelijks gebruikt. Het is je omgeving die jou wijst op nieuwe toepassingen, hoewel je ook af en toe zelf op zoek gaat naar nieuwe apps.
Heb jij relatief veel applicaties voor entertainment op je smartphone staan? Is een app als Wordfeud voor jou onmisbaar? Kijk jij minimaal één keer per uur op je gsm? Dan sta je bekend als een Jonge Jolige. Hoewel je nauwelijks iets ordent op je smartphone, verwijder je wel ongebruikte apps. Bij het uitproberen van nieuwe toepassingen doe je een beroep op anderen.
Zoek je zelf actief naar nieuwe apps en download je deze bewust? Is het voor jou een must om e-mails te kunnen lezen op je smartphone? Heb jij veel applicaties, die netjes gestructureerd staan? Dan ben jij een Zekere Zakenman. Je kijkt ieder uur wel even op je telefoon, er is een grote kans dat je hoger opgeleid bent en je hebt veel interesse in digitale ontwikkelingen. De Zekere Zakenman is opvallend vaak een mannelijke iPhone-gebruiker.
Volg jij vooral tips van anderen wanneer je nieuwe apps downloadt? Zoek je enkel zelfstandig naar applicaties wanneer er een directe aanleiding voor is en overweeg je dan zorgvuldig of je een app wél of niet gaat downloaden? Dan komt jouw profiel overeen met dat van de Afwachtende Volger. Je checkt ieder uur wel eens je gsm, hebt relatief weinig apps en hierdoor ook geen behoefte aan structuur in je verschillende toepassingen.
Gebruik jij je smartphone slechts een paar keer per dag? Heb je maar enkele apps geïnstalleerd en gebruik je hiervan maar een tweetal dagelijks? Vind je geen enkele applicatie onmisbaar en hoor je maar zelden iets over de nieuwste toepassingen? Dan ben jij hét voorbeeld van een Traditionele Beller. Je bent afwachtend en terughoudend bij het downloaden van nieuwe apps. De Traditionele Beller is relatief vaak een oudere vrouw.
(nm) – Bron: Managersonline.nl
16 augustus 2013Als de evolutie zich zo blijft voortbewegen, bevinden binnenkort niet alleen onze computerbestanden zich in de ‘cloud’, maar wijzelf ook!
Een rapport van softwaremaker Zenprise wijst uit dat van alle spelletjes die op het werk worden verboden, Angry Birds op de absolute nummer één staat.
Elektronisch communiceren blijkt slecht voor onze gewrichten. De WhatsApp-vinger is daarbij het modernste kwaaltje. 'De wat?' zegt u ...
Een deel van het zorgpersoneel van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen wordt voortaan uitgerust met een iPad. Zo wil het UZA tot een kwart tijd besparen.
Organisaties blokkeren steeds vaker apps op de mobiele apparaten van hun werkgevers, zo blijkt. Welke apps komen het meest voor op de black- én whitelists?
E-mail blijft het belangrijkste communicatiemiddel op het werk. 81 procent van de werknemers checkt zijn werkmails zelfs tijdens het weekend, zo blijkt.
Om de uitstoot van CO₂ zoveel mogelijk te beperken, moet iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Zelfs de keuze van je job kan al impact hebben.
Lotte werkt als leerkracht in Anderlecht. Voor dat werk krijgt ze ook veel terug.
Social media zijn een krachtige tool om jouw imago en dat van jouw werkgever een boost te geven. Maar wat kan je precies posten, en wat beter niet?