Stijn Meuris is een über-slashie
Stijn Meuris heeft altijd meerdere jobs gehad. “Al is het de voorbije jaren wel wat complexer geworden”, erkent Meuris, die debuteert als conferencier.
Silvia Derom, coach voor creatieve generalisten, laat je zien welke alternatieve manieren er bestaan om je loopbaan in te richten...
Welke vorm het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren en kan ook variëren in de tijd. Deze vraag helpen jou op weg:
Naargelang hoeveel afwisseling je precies nodig hebt, hoeveel interesses je combineert en hoe diep of breed jouw blik gaat, zullen bepaalde loopbaanmodellen al beter passen dan anderen. Ga daarom eerst goed na hoe die behoeftes bij jou precies zitten.
Misschien droom je wel van een nomadebestaan, maar laat jouw gezinssituatie dat (voorlopig) niet toe. Het spreekt voor zich dat ook deze factoren invloed hebben op hoe je jouw loopbaan inricht.
Zo kiezen mensen soms tijdelijk voor een slashie-model, vooraleer ze zich volledig vestigen als zelfstandige.
Dan is een nomade- of portfoliomodel wellicht minder voor jou geschikt.
Kan je ze clusteren, dan is een verzamelaarsmodel misschien wel het antwoord voor jou. Zijn ze strikt te scheiden, en seizoensgebonden? Dan spreekt het model van de ‘seizoenswerker’ voor zich.
(sd/kv) - Meer info: www.creatievegeneralist.be - Test: Welk type creatieve generalist of multipotential ben jij?
18 juli 2016Stijn Meuris heeft altijd meerdere jobs gehad. “Al is het de voorbije jaren wel wat complexer geworden”, erkent Meuris, die debuteert als conferencier.
Een creatieve generalist is iemand met een breed interesseveld, of iemand die niet te reduceren is tot één titel. Wanneer komen zij het best tot hun recht?
Trekt deze titel jouw aandacht, dan is de kans groot dat je een creatieve generalist bent (ook wel een multipotential genoemd). Silvia Derom maakt je wegwijs…
Onze maatschappij is heel erg gericht op specialisten. Denk aan de muzikanten die leven voor hun muziek. Maar misschien ben jij wel een creatieve generalist?
We denken graag dat we beslissingen over onze loopbaan op een beredeneerde wijze nemen. Het tegendeel is echter waar, argumenteert professor Ans De Vos.
Het gebruik van loopbaancentra is in Vlaanderen op 2 jaar tijd verdubbeld. Voor wie is een loopbaancoach? Hoe werkt het? 3 coaches praten over hun aanpak.
De Belgische bediende volgt gemiddeld 3,4 dagen opleiding per jaar. Dit ligt onder de huidige verplichting van 4 dagen. Hoe jonger, hoe meer opleiding.
“Isabel werkt bij FOD Justitie: “Je hoeft geen jurist te zijn om hier aan de slag te gaan”
Niet iedereen maakt even snel vrienden en al zeker niet op het werk. Heb je een duwtje in de rug nodig? Dan helpen deze tips je op weg.