TEST: Hoe snel ben jij afgeleid op je werk?
Word je regelmatig uit je werkritme gehaald? Geen nood: je kan er iets aan doen.
Na het thuiswerk, vaak in een rustige, aangename omgeving, zien veel Belgische werknemers op tegen de geluidsoverlast en te veel collega’s in een werkruimte. Ruim een op de drie (39%) klaagt over omgevingslawaai en een op de vijf heeft het gevoel met te veel personen op dezelfde plaats te werken. Dat leert een onderzoek van de KU Leuven in opdracht van Tempo Team.
Lees ook: Thuiswerkers ruim de helft minder gestoord door collega's
Voor een op de vijf werknemers is die werkplek aan een grondige facelift toe. Volgens professor Anja Van den Broeck van de KU Leuven hebben ze recht van spreken. “Wanneer werknemers een fijne werkplek hebben, heeft dat een reële impact op hun motivatie en welzijn”, stelt Van den Broeck. “Zo zien we dat een mindere mentale en fysieke gezondheid samenhangt met een werkplek die gebreken vertoont: lawaaihinder, veel mensen bij elkaar, geen daglicht en oppervlakkig schoonmaakwerk.”
Het verband tussen de kwaliteit van de werkplek en het werkplezier blijkt in elk geval uit het onderzoek. Werknemers die plezier beleven aan hun werk hebben vaker een aparte werkplek dan zij die minder werkplezier ervaren (36% versus 25%). Als ze toch samen zitten met collega’s op kantoor, is er veel ruimte tussen de bureaus (56% versus 34%).
Tips: In 5 stappen naar de ideale werkomgeving
(William Visterin) - Bron: Go for happy! Magazine
9 augustus 2021Word je regelmatig uit je werkritme gehaald? Geen nood: je kan er iets aan doen.
27 oktober is uitgeroepen tot Dag van de Stilte. Een dag die nodig is, dat bewijst de opmars van de koptelefoon op het werk.
Werk je in een open kantoorruimte? Dan heb je vast een hekel aan collega’s die je om de 5 minuten komen storen. De oplossing: het niet-storen-lampje!
Heb je als telewerker een baaldag en lukt het niet zo goed om productief en efficiënt te werken? Stop dan meteen met werken…
Belgen zijn anders dan Nederlanders en Duitsers, ook op de werkvloer. Zo zijn we meer gehecht aan hiërarchie. Maar tegelijk doen we graag ons ding.
Telewerken doe je in principe waar je maar wil … maar niet altijd wanneer je maar wil. Toch zijn heel wat taken perfect uit te voeren buiten de “kantooruren”!
Als alles volgens plan verloopt mag je werkgever vanaf 9 juni 2021 terugkeerdagen organiseren op de werkvloer. Maar kun je verplicht worden om terug te komen?
Nu de vaccinatieprogramma’s wereldwijd op gang komen, bekijken bedrijven en werknemers hoe een werkweek eruit zal zien in een wereld na de pandemie.
De coronacrisis heeft een grote impact op ons werk en welzijn. In het postcoronatijdperk staan deze vijf basics centraal.