Wat antwoord je op de vraag "Waarom zouden we jou de job moeten geven?"
De vraag waarom precies jij de job zou moeten krijgen ontbreekt in bijna geen enkel sollicitatiegesprek. Wat antwoord je dan?
Er wordt vaak gedacht dat geld de beste motivator is, maar enkel motiveren door middel van financiële beloningen blijkt onvoldoende om medewerkers blijvend op hun beste niveau te doen presteren. Het gevoel van onderbetaald te worden, wordt wel steeds gezien als demotiverend.
Angst om bijvoorbeeld het verlies van de job kan inderdaad effecten hebben op de prestaties, maar dan gaat het eerder over volgzaamheid dan over betrokkenheid. De effecten situeren zich op korte termijn en samenwerking en initiatief worden juist tegengehouden.
De meest motiverende factoren situeren zich in de medewerker zelf, zoals:
Het gevoel gewaardeerd te worden op het werk
Fier zijn op je werk, het graag doen
Erkenning van de prestaties
Het gevoel hebben eerlijk behandeld te worden op het werk
De leidinggevende speelt een enorm belangrijke rol bij het tot stand brengen van deze motiverende factoren.
Tenzij jouw team steeds even sterk gemotiveerd is om uitstekende resultaten te behalen, zullen de meeste teams niet altijd in staat zijn om evenveel energie op te brengen. Om je team te motiveren kan je de onderstaande stappen volgen:
I.s.m. ISW Limits
16 augustus 2019De vraag waarom precies jij de job zou moeten krijgen ontbreekt in bijna geen enkel sollicitatiegesprek. Wat antwoord je dan?
Over burn-out is al veel gezegd en geschreven. En toch bestaan er nog veel misverstanden. Isabelle Carlens weerlegt deze voor ons ...
Iedereen weet dat wandelen gezond is maar dat het ook nuttig kan zijn voor je werk is nu door de universiteit van Birmingham wetenschappelijk aangetoond.
Met 'Leidinggeven zonder omwegen' schreven Joan De Winne en Hilde Clement een boek vol praktische tips voor zoekende bazen.
Gelukkiger zijn op je werk draait niet alleen om loonsverhogingen. Daarom 4 tips om jezelf op te vrolijken of je gewoon beter te voelen op het werk.
Bij Colruyt Group willen ze een goede gezondheid voor alle werknemers. En daarbij gaan ze een pak verder dan het laten klinken van champagneglazen.
Weet jouw baas je te vinden wanneer er extra werk verzet moet worden? En heb je daar vaak geen tijd voor? Enkele tips om subtiel 'nee' te zeggen.
Welke score geven Belgische werknemers aan hun bedrijf?
Op zondag 8 oktober zet het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven zijn deuren wijd open, tijdens de Open Geestdagen. “We willen de taboes doorbreken en laten zien hoe trots we zijn op ons werk.”