De beste tips voor een betere slaap
Ook al brengen we een derde van ons leven al slapend door, toch besteden we er niet zo gek veel aandacht aan. Dat is wel aan het veranderen...
Of het nu op kantoor is of in ons thuiskantoor: we zitten vaak. “Volwassenen zitten vandaag gemiddeld acht uur per dag. Dat is veel te veel”, oppert Kristof De Smet, CEO van Energy Lab, dat mensen helpt om meer en beter te bewegen en op die manier een goed zicht heeft op lichamelijk welzijn.
Onderzoek bewijst volgens hem dat wie te lang stilzit twee keer zo veel kans maakt om diabetes te ontwikkelen en hart- en vaatziekten op te lopen. “Daarnaast krijg je door te veel zitten ook last van lage rugpijn, worden je hersenen minder productief en creatief, en stijgt je kans op depressie”, stelt De Smet. Meer bewegen – gemiddeld zo’n dertig minuten per dag of 10.000 stappen – biedt voordelen die geen enkel medicijn je vandaag kan bieden, vindt de CEO van Energy Lab.
Teleworkout: 5 sportieve oefeningen voor aan je (thuis)bureau
Doen corona en thuiswerk ons meer bewegen? “Echt harde cijfers zijn hierover nog niet beschikbaar, maar mijn inschatting is dat er wel grotere verschillen zijn ontstaan”, merkt Kristof De Smet op. “Er zijn er die door de lockdown net veel gezonder zijn gaan leven. Onze eigen Start2Run-app brak de voorbije maanden bijvoorbeeld alle records.”
Niet iedereen is meer gaan bewegen. “Een groot deel is net ongezonder gaan leven. Door een ongezonde levensstijl zijn er enkele zogenaamde ‘coronakilo’s’ bijgekomen”, merkt hij op. Wat ook wel meespeelt is dat – met name met al dat telewerk – de verplaatsing tot aan de keuken voor velen zeer laagdrempelig is geworden.
“Ik heb een grote bezorgdheid rondom slaap”, oppert De Smet. “Talloze studies tonen vandaag aan dat we onvoldoende slapen om goed te herstellen.” Eén van de belangrijkste oorzaken daarvan ligt, volgens hem, bij een overdosis beeldschermen in de uren voorafgaand aan je slaap, van de smartphone tot Netflix.
Ook avondlijke apero’s beïnvloeden je slaap nefast. “Een tekort aan slaap is een echte sluipmoordenaar, het put je beetje bij beetje helemaal uit. Mensen die te weinig slapen, neigen automatisch ook naar ongezondere voeding en minder beweging. Een gevaarlijke vicieuze cirkel dus.”
Lees ook: 11 tips om beter te slapen
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
Ook al brengen we een derde van ons leven al slapend door, toch besteden we er niet zo gek veel aandacht aan. Dat is wel aan het veranderen...
Niets heerlijker dan in het weekend, na een zware werkweek, lekker lang in bed blijven liggen. Toch? Pas maar op!
Ondanks de vele ongemakken in 2020 zijn er - ook voor je werk - enkele pluspunten geweest aan die nieuwe manier van (thuis)werken...
Aandacht voor de wettelijke aspecten van telewerk is er al. “Maar wie thuiswerk structureel invoert, moet ook aan het welzijn van medewerkers denken.”
Fitte medewerkers zijn niet alleen productiever en scherper, ze maken ook minder fouten en zijn minder vaak afwezig. En een goede nachtrust begint op kantoor!
Thuiswerken biedt werknemers heel wat voordelen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Wat zijn de negatieve gevolgen en hoe pak je ze aan?
Je werk kan soms de meest heftige emoties opwekken. Dan is de 20 minuten-regel dé oplossing. En het helpt je ook om minder te snoepen!
Nooit eerder was de afstand tussen collega’s zo groot. Letterlijk dan toch, want ondanks al dat telewerk voelen we ons meer thuis op het werk.
Liantis waardeert en stimuleert duurzaam ondernemerschap proactief. Net daarin maakt Liantis het verschil.