Do's en don'ts in het maken van een carrièreswitch
Een carrièreswitch maak je niet zomaar. Waar let je best op als je de sprong wil wagen? Enkele do’s en don’ts ...
Werken maakt vaak een groot deel uit van je dagelijkse leven. Een boeiende en uitdagende jobfunctie, toffe collegiale collega’s, een inspirerende werkomgeving of mooie doorgroeimogelijkheden… een leuke job kan je levenskwaliteit alleen maar boosten! Toch is het jammer genoeg niet altijd zo.
Een goede job geeft je energie en matcht met je persoonlijkheid, je verwachtingen en je vaardigheden. Haal je steeds minder voldoening uit je dagelijkse portie arbeidsvreugde of voel je
Deze tips en tricks kunnen je helpen om die vervelende situatie aangenamer te maken of op te lossen.
Wie zich alleen maar focust op het negatieve zal zich steeds slechter voelen. Positief denken kan je helpen om het halflege glas terug halfvol te maken. Lijkt elke werkdag op een vervelende, lastige of saaie verplichting? Denk dan aan prestaties of werkmomenten die je wél gelukkig maken. Weet dat er niet alleen maar leuke taken zijn, misschien valt jouw taak best nog wel mee?
TIP: Hou een dagboek bij en schrijf op wat je allemaal gedaan hebt tijdens de werkuren. Je zou ervan versteld kunnen staan van wat je allemaal gepresteerd hebt! Een dagboek helpt je ook om je negatieve gevoelens omtrent je werk in de juiste context te plaatsen.
Wanneer je het moeilijk hebt om je te blijven motiveren voor je taak, kan je er best over praten met je leidinggevende of HR-verantwoordelijke. Misschien kun of wil je niet meer voldoen aan de (te hoge) verwachtingen van je werkgever? Of misschien heb je wel een idee om die situatie positief te veranderen?
Wees tijdens het gesprek vooral duidelijk en laat weten wat jij zélf wil of verwacht. Wie weet is er een andere jobfunctie beschikbaar binnen het bedrijf die wel bij je past?
Kun je de situatie niet meer verbeteren en zegt jouw buikgevoel je dat het tijd is voor iets anders en beter? Zoek dan een nieuwe job of begin je eigen zaak. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en grijp je kans. Ga voor een betere en leukere professionele loopbaan… het kan je levenskwaliteit alleen maar boosten!
Go for happy! Start hier je zoektocht naar een nieuwe job…
(mr)
Met dank aan loopbaancoach Annelies Quaegebeur voor de tips. Annelies Quaegebeur is oprichtster en bezielster van A-Lissome, een organisatie die gemotiveerde professionals begeleidt die op een of andere manier worstelen met hun (loop)baan. Twijfel je of je in de juiste job zit en wil je graag wat duidelijkheid? Doe dan hier de loopbaantest.
11 januari 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een carrièreswitch maak je niet zomaar. Waar let je best op als je de sprong wil wagen? Enkele do’s en don’ts ...
In welke leeftijdsgroep je ook zit, ongeacht je ervaringsniveau en je motivatie, je kan áltijd een nieuwe job vinden. Hoe? Zo!
Wie vandaag over werk praat, kan bijna niet om de termen ‘stress’, ‘burn-out’ of ‘work-life-balance’ heen. Maar het kan ook anders volgens Paul Van Den Bosch.
We wisselen allemaal sneller en gemakkelijker van job dan vroeger. Maar is dat wel noodzakelijk iets slecht? Of is het een logische evolutie?
Je hele leven bij hetzelfde bedrijf werken is niet meer van deze tijd. Hierbij vijf goede redenen om de sprong te wagen!
Zit jouw carrière nog op het juiste spoor of is het tijd voor een professionele switch? Deze 10 signalen wijzen erop dat het tijd is voor verandering!
Je bent lang niet de enige die met flink wat tegengoesting naar het werk vertrekt.
90% van de mensen heeft niets gedaan met zijn goede voornemens afgelopen jaar. Zonde toch? Hoe val je niet steeds weer in dezelfde valkuilen?
We spenderen decennia aan werken en kloppen vaak meer dan 40 uren per week. Hoe kan je dan een burn-out vermijden? 13 tips!