5 uur/dag werken en 8 uur betaald worden: het kan!
Bij het Duitse bedrijf Rheingans Digital Enabler werken ze al bijna een jaar 5 uur per dag (en krijgen ze er 8 betaald). Om 13.00 uur mag iedereen naar huis.
’s Avonds mailtjes beantwoorden en in het weekend snel naar kantoor om wat werk in te halen. Sommige mensen kunnen hun job maar moeilijk loslaten. Niet omdat het moet, maar omdat ze het gewoonweg graag doen.
Als je samen bent met een workaholic is het niet altijd makkelijk om tijd te vinden voor elkaar. Je moet meer energie steken in je relatie dan andere koppels. Maar met deze tips komt het helemaal goed!
In een relatie zit je met z’n tweeën, en dat wil zeggen dat niet alle energie en moeite van één kant moet komen. Date je een workaholic? Zoek dan uit of hij of zij er echt voor wil gaan.
Workaholics hebben een gevulde agenda. Ga op zoek naar vrije momenten en plan deze ook echt in. Een avondje uit, bijvoorbeeld. Of een gezellig etentje thuis.
Heb je zelf meer vrije tijd dan je partner? Ga dan eens langs op kantoor! Je hoeft zelfs niet lang te blijven. Een kop koffie brengen en een snelle kus is vaak al meer dan genoeg om te laten zien dat je je partner steunt.
Geen idee waarom je partner zo vaak aan het werk is? Verdiep je dan in de job. Dan weet je meteen wat er in het hoofd van je partner speelt.
Een regel die je nooit mag vergeten: zeg nooit een date af! Je moet jullie tijd samen heel nauwkeurig plannen en als je vaak afzegt, zie je elkaar nooit. Die quality time is belangrijk om jullie goede band te behouden, en zelfs te versterken.
Help waar je maar kan. Al is het met een mailtje op te stellen of een presentatie vorm te geven. Zo breng je meer tijd met elkaar door. Je partner zal het erg waarderen.
Niets zo vervelend als thuiskomen na een lange werkdag en nog moeten poetsen, strijken en afwassen. Als je net iets meer tijd hebt dan je partner, probeer dan de klusjes in huis zoveel mogelijk zelf te doen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat alles op je schouders terecht moet komen. Maak duidelijke afspraken en zoek een gouden middenweg.
Ook workaholics moeten af en toe de tijd nemen om te ontspannen. Gebruik die tijd om samen tot rust te komen. Knuffel bijvoorbeeld een half uurtje in de zetel. Simpele dingen maken het verschil.
Het is zeker niet het belangrijkste in een relatie, maar af en toe vrijen geeft je een serieuze boost. Hoe moe je partner ook is, zorg dat jullie regelmatig samen onder de lakens kruipen. Lukt dat niet, dan kun je altijd inplannen op welke avonden jullie intiem zijn. Misschien iets minder romantisch, maar een absolute must voor een gezonde relatie.
Heb je alles al geprobeerd maar loopt je relatie nog niet helemaal zoals je wilt? Vraag dan gewoon wat je partner precies van je verwacht. Maar vertel ook wat je zelf verwacht van de relatie.
(dt/em) - Bron: LovePanky
19 oktober 2018Bij het Duitse bedrijf Rheingans Digital Enabler werken ze al bijna een jaar 5 uur per dag (en krijgen ze er 8 betaald). Om 13.00 uur mag iedereen naar huis.
Bijna een op de vijf Belgen (17%) is een workaholic en dus verslaafd aan zijn werk. Dat blijkt uit onderzoek van Securex, dat vier types werknemers onderscheidt ...
Te veel werken kan leiden tot stress en kan ongezonde bijwerkingen hebben op je mentale en fysieke gezondheid, je sociale omgeving en je carrière.
Nood aan ontspanning? Daar is helaas niet altijd tijd voor. Toch zijn deze relaxmomenten cruciaal, tijd of niet. Rek er minstens 5 minuten voor uit...
De meeste werknemers kijken massaal uit naar het weekend. Toch wordt het weekend dan vaak zo vol gepropt met taken dat we amper uitgerust raken.
Wordt de tijd van de middagpauze meegeteld als arbeidsduur? En kunnen de uren gewerkt tijdens een pauze worden beschouwd als overuren?
Doe je systematisch overuren? Dan heb je waarschijnlijk meer zin in een glaasje wijn, een pintje bier of iets straffer ...
Hard werken loont, een wijsheid die je met de paplepel meekrijgt. Maar wanneer werk je te hard? Wanneer trek je dan toch aan de alarmbel?
"Bart en Christophe werken als zorgkundige in woonzorgcentra van de Stad Gent: “De typisch Gentse mentaliteit is heel tof”