Waarom werken we zo hard?
Hard werken ligt in onze aard, daarom nemen ook veel mensen hun werk mee naar huis. Hoe komt dit?
Het was de Australische palliatieve verpleegster Bonnie Ware die haar ‘top five regrets of the dying’ liet optekenen. Stervenden blijken vooral spijt te hebben dat ze ‘onvoldoende hun eigen leven hadden geleefd’. Op nummer twee kwam uit: ‘teveel tijd aan het werk te hebben besteed’.
Lees ook: Waarom werken we zo hard?
“Mensen halen wel betekenis en waarde uit het werk, maar voor een veel groter gedeelte uit het samenzijn met hun geliefde, hun kinderen, familie en vrienden. Alsook uit onze hobby’s en passies”, oppert Dajo De Prins, coach en auteur van ‘Werkgeluk’.
Geluk heb je zelf in handen: 8 to do’s
Op plaats drie in het onderzoek van Bonnie Ware stond ‘te weinig uitdrukking hebben gegeven aan je eigen gevoelens’. Op nummer vier dat ze hun vrienden te veel hadden verwaarloosd en op vijf dat ze onvoldoende hadden geleefd voor het eigen geluk. “Niemand had er spijt van dat hij/zij tijdens zijn leven niet harder had gewerkt”, stelt De Prins vast.
Hoe gelukkig ben jij in je job? Ontdek de 4 dimensies van werkgeluk!
(William Visterin)
20 september 2021Hard werken ligt in onze aard, daarom nemen ook veel mensen hun werk mee naar huis. Hoe komt dit?
Iedereen heeft grote dromen! Het is pas als je je wildste fantasieën van je bucketlist hebt afgevinkt dat je succesvol en gelukkig bent, niet?
Geld verdienen is één ding, maar ben je ook tevreden over je loon? En waarschijnlijk nog belangrijker: met je professionele leven in het algemeen?
Succesvolle, gelukkige mensen halen alles uit het leven. Zij kennen de 5 basissleutels naar geluk en succes. Nu jij nog!
“Wat wil je nu eigenlijk doen met je leven?” Als die vraag je ongemakkelijk maakt, geen zorgen je bent niet alleen.
Siska Schoeters lijkt alomtegenwoordig. Allemaal goed en wel, maar wat kan jij leren van deze radio- en tv-presentatrice ?
Denk je aan alles en iedereen, behalve aan jezelf? Je bent niet alleen. Het leven lijkt soms enkel te bestaan uit dingen die móeten ...
Een hogere functietitel krijgen, zónder bijhorende loonsverhoging. Zou je dat aanbod accepteren?
De drie M’s op de werkvloer: menstruatie, moederschap en menopauze. Het blijven gespreksonderwerpen die de taboesfeer niet ontgroeien. Hoe komt dat?