9 op de 10 werknemers vindt "goedemorgen" een must
Medewerkers zijn gelukkig op de werkvloer wanneer ze kunnen rekenen op medeleven, collegialiteit en open communicatie. “Goedemorgen!"
Een werkgever moet zijn personeel soigneren. Met gezonde tussendoortjes en leuke initiatieven tijdens of na de werkuren. En dat doet je baas heus niet zomaar. In return krijgt hij vitale werknemers die graag naar het werk komen, en dus minder snel thuis zullen blijven omdat ze zich niet goed voelen, of gewoon geen zin hebben om te gaan werken.
Maar in de praktijk gaat het er net iets anders aan toe. In 2018 steeg het absenteïsmepercentage tot 7,97 procent. En dat is best alarmerend. Zeker als je weet dat 64 procent van de werknemers stress heeft op het werk, dat maar liefst 72 procent zijn job niet echt zinvol vindt en dat 17 procent zelfs zo gedemotiveerd is dat ze het bedrijf resoluut tegenwerkt. Voor je het weet verandert de eens zo geëngageerde en gemotiveerde werknemer in een uitgeblust individu, die voor korte of lange tijd thuis moet blijven. Dat betekent automatisch een streep door de rekening van de baas.
Stel dat, in een droomscenario, slechts 1 procent van de werknemers binnen een bedrijf zich schuldig maakt aan kort verzuim, en dat maar één werknemer thuis zit met een burn-out, dan mag je in principe triomfantelijk in je handen wrijven want dan zit je ruim boven het gemiddelde. Maar wist je dat je zelfs met zo’n mager percentage al snel een totale verzuimkost van meer dan 200.000 euro per jaar hebt?
Als je er even over nadenkt, is dat niet onlogisch. Als een werknemer een lange of minder lange tijd afwezig is, dan zorgt dat voor:
Voor een werkgever staat er veel op het spel. Daarom zet je baas regelmatig een fruitmand in de keuken, organiseert ie een yogasessie of plant hij een afterworkdrink. Want gelukkige werknemers …
Kort samengevat: werkgeluk is dé sleutel tot een gezond en goed functionerend bedrijf.
(dt/em) - Bron: Bloovi
16 december 2019Medewerkers zijn gelukkig op de werkvloer wanneer ze kunnen rekenen op medeleven, collegialiteit en open communicatie. “Goedemorgen!"
Binnenkort groei je door of je bent al een teamchef, maar je hebt het gevoel dat de mensen onder jou slimmer zijn dan jezelf? Da’s normaal!
Eén op de vijf werkende Vlamingen is niet blij met de relaties met collega’s. Maar flexwerk en autonomie doen wonderen.
Ben je een trapje hoger op de hiërarchische ladder gestapt? Spannend! Maar wat als je van de ene op de andere dag de baas wordt van je voormalige collega’s?
Persoonlijke ontwikkeling draagt bij tot je persoonlijk geluk. Bijleren wordt in onze huidige gedigitaliseerde samenleving elk jaar belangrijker.
Een van de voornaamste oorzaken waardoor werknemers de werkdruk niet aankunnen, is omdat ze niet gelukkig zijn in hun job. Met deze 5 stappen kan je daar iets aan doen.
Zeven op de tien medewerkers vinden dat ze de job van hun leidinggevende beter zouden doen.
Welke factoren beïnvloeden ons geluk? En niet onbelangrijk: hoe kun je die zelf in de juiste richting duwen? Alle beetjes helpen … en ook deze tips.
Van zorgkundige naar hoofdverpleegster: Ontdek de opleidingsmogelijkheden bij het Wit-Gele Kruis