Wat doet jouw baas de hele dag?
Uit een rondvraag van het onderzoeksbureau Effectory blijkt dat werknemers onvoldoende op de hoogte zijn van de bezigheden van hun directie.
Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van PewResearch dat eind 2013 werd uitgevoerd bij 2.002 volwassenen.
De studie toont aan dat bazen tevredener zijn over hun werk- en privéleven. Meer dan acht op de tien bazen (83 procent), in vergelijking met 74 procent van de 'gewone werknemers', zegt van zichzelf zeer tevreden te zijn met zijn familiale situatie.
Nog groter wordt het verschil wanneer het gaat over het professioneel leven. Maar liefst 69 procent van de bazen is zeer tevreden met zijn huidige job, bij de werknemers is dit minder dan de helft (48 procent).
Ook als het over geld gaat zijn bazen meer opgetogen. Vier op de tien topmanagers is zeer tevreden met zijn financiële situatie, tegenover slechts 28 procent van de werknemers. 62 procent van de bazen vindt dat hij genoeg betaald wordt voor wat hij doet. Iets meer dan de helft (54 procent) van de werknemers denkt over zijn financiële situatie hetzelfde. Dat is natuurlijk niet echt verwonderlijk: er gaapt in veel bedrijven een brede loonkloof tussen het management en de rest van de werknemers.
Op de vraag "Hoe belangrijk is het om een job te hebben met goede voorwaarden” draait het vreemd genoeg om. Een derde van de werknemers (35 procent) vindt dit extreem belangrijk, tegenover 26 procent van de topmanagers.
Voor bazen is werk niet zomaar werk. Het is een levensstijl, ze vinden het veel belangrijker carrière te maken dan werknemers (78 procent versus 44 procent). De vraag is of het wel altijd een voordeel is om alles op te geven voor het werk. Je hebt ook kinderen die je wil zien opgroeien, een sociaal leven dat je niet wil verwaarlozen, ...
Bazen zijn er ook meer van overtuigd dat ze genoeg opleiding en training hebben genoten om te slagen (73 procent versus 57 procent).
Het is dan ook niet verrassend dat weinig bazen op zoek zijn naar een andere job (slechts 12 procent). 23 procent van de werknemers is zo ontevreden dat hij of zij aan het solliciteren is voor ander werk.
Topmanagers met kinderen vinden minder dan andere werkende ouders dat het ouderschap een obstakel is om promotie te maken (33 procent versus 17 procent).
Tot slot geeft de helft van de topmanagers (52 procent) en werknemers (48 procent) geeft toe dat het voor mannen makkelijker is om een topjob te pakken te krijgen. De helft zegt ook dat mannen meestal meer verdienen voor hetzelfde werk (54 procent in beide categorieën).
(mr) – Bron: PewResearch – Social & demographic trends
28 januari 2014Uit een rondvraag van het onderzoeksbureau Effectory blijkt dat werknemers onvoldoende op de hoogte zijn van de bezigheden van hun directie.
Ruim 1 op de 4 werknemers geeft aan zich niet altijd veilig te voelen bij hun leidinggevende. Hoe ziet de ideale baas eruit?
De nieuwe generatie managers staat voor de deur. Maar welke kenmerken moeten studenten verwerven zodat zij in de toekomst succesvolle leiders kunnen zijn?
Je baas overstelpt je met werk? Of hij geeft je net geen werk? En wat betekent het als hij je compleet negeert? Jobat zocht het voor je uit ...
Oefening baart kunst! En dat is bij een sollicitatiegesprek niet anders. We geven een overzicht van de vragen die je thuis zeker moet oefenen.
Nu de brandstofmotoren in sneltreinvaart plaats maken voor elektrische aandrijvingen, zou je denken dat de hoogdagen van de automechaniekers geteld zijn. Niets is minder waar!
Er bestaan zeker nog taboes op je werk en onder collega’s. Weet jij wat het grootste taboe is?
Artificiële intelligentie duikt steeds vaker op bij rekrutering... Blijft menselijke input nog wel nodig in het wervingsproces?
Het pensioen: voor de ene het begin van het einde, voor de ander het einde van het begin. De ideale pensioenleeftijd is dan ook voor iedereen anders.