Wat doet een inclusiecoach?
Al gehoord van een inclusiecoach? Een job die de laatste tijd steeds meer opduikt in vacatures. Wij gingen op zoek naar iemand met deze job...
LGBT+ staat voor “Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender” en verenigt mensen met een andere seksuele voorkeur. Om te weten in welk land je als LGBT+ de beste professionele vooruitzichten hebt, deed Digital PR Agency Reboot een vergelijkend onderzoek.
Aan de hand van gedetailleerde gegevens van FRA en Eurostat werden werkgerelateerde factoren zoals openheid, gelijkheid, inclusiviteit en representatie onderzocht en geanalyseerd. Hiermee werd een vergelijkend overzicht gemaakt van Europese landen waar inclusiviteit op de werkvloer niet alleen beperkt is tot het uithangen van de regenboogvlag.
Lees ook: Werknemer wil meer diversiteit op werkvloer
Wie de kaart van Europa bekijkt, merkt het meteen op: in sommige landen van het voormalige Oostblok is nog werk aan de winkel wat inclusiviteit op de werkvloer betreft. Zo scoren Servië, Litouwen, Bulgarije, Letland en Roemenië nog slechter dan Hongarije, dat onlangs een omstreden anti-homowetgeving heeft goedgekeurd. Ook een aantal zuiderse landen zoals Cyprus, Griekenland, Italië en Portugal hebben een lage score.
Het land met de beste professionele vooruitzichten voor LGBT+-personen is … België. Niet onlogisch als je weet dat er al vele jaren heel wat inspanningen gedaan worden om inclusiviteit op de werkvloer actief te bevorderen. Bovendien heeft België naast een vooruitstrevend wettelijk kader inzake de rechten voor LGBT+-personen ook een interfederaal Actieplan tegen discriminatie en geweld ten aanzien van LGBT+-personen.
Go for happy! Bekijk het actuele vacatureaanbod
(fd) - Bron: Reboot
19 juli 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Al gehoord van een inclusiecoach? Een job die de laatste tijd steeds meer opduikt in vacatures. Wij gingen op zoek naar iemand met deze job...
Ondanks pogingen om het bestaan van typische vrouwen- en mannenberoepen te doorbreken, blijven er opmerkelijke verschillen bestaan...
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zo worden ze officieel genoemd. Het is voor deze doelgroepen dat het project STEP wordt opgezet.
Kate heeft een indrukwekkend studieparcours en groot interessegebied, toch zijn deze vaak niet het overheersende gespreksonderwerp, omdat ze transgender is.
Niet alleen tussen mensen, maar ook met een werkgever bestaat er zoiets als een match, mogelijk zelfs een perfect match...
Volgens werknemers moeten bedrijven kandidaten met meer verschillende etnische achtergronden aantrekken.
Mensen blijven volharden in racisme. Ook op de werkvloer. Hoe ga je daar als slachtoffer of collega best mee om?
Met 26.000 medewerkers is bpost een toegankelijke werkgever voor héél diverse profielen.
België staat op plaats 19 (op 100) als het gaat om gelijkheid en carrièremogelijkheden voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Wie voert de lijst aan?