Maaltijdcheques leveren belangrijke bijdrage aan Belgische economie
Regelmatig gaan er stemmen op om het systeem van maaltijdcheques af te schaffen en te vervangen door het storten van een evenwaardig nettobedrag ...
In België krijgt gemiddeld 74 procent van de Belgische werknemers maaltijdcheques van zijn werkgever, zo blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Drie bedrijven houden zich bezig met die uitgifte: Edenred, Sodexo en Monizze. Ze hebben alle drie een gratis app om jou te helpen bij de besteding van de cheques. Vanaf 2013 deden elektronische maaltijdcheques beetje bij beetje hun intrede. Sinds 2015 hebben ze uiteindelijk de papieren maaltijdcheques volledig vervangen.
Lees ook: Wat zijn maaltijdcheques?
Edenred heeft MyEdenred in het leven geroepen, een app waarmee je winkels kan vinden waar je mag betalen met maaltijdcheques. Dankzij geolokalisatie kan je winkels in jouw onmiddellijke omgeving opzoeken, of kan je een postcode of een trefwoord ingeven. Het is ook mogelijk om je reisroute te berekenen en informatie te delen met vrienden.
In de applicatie kan je winkels zoeken voor de volgende cheques:
De applicatie is beschikbaar voor iPhone en voor Android.
Extra: Heeft een werknemer die een halve dag verlof neemt recht op een maaltijdcheque?
Met de app Sodexo4You kan je nagaan waar je elektronische maaltijdcheques mag gebruiken of dus waar de Sodexo Card® aanvaard wordt. Je kan ook aflezen welk saldo er nog op je maaltijdchequekaart staat. Handig, want het is niet mogelijk om dit op je kassaticket af te lezen.
Daarnaast lijst de app de laatste transacties en stortingen op en kan je de verkooppunten bekijken op een kaart, via Google Maps. Ook een rechtstreekse verbinding met Card Stop (in geval van verlies of diefstal van je kaart) is opgenomen in de app. De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Huawei en Android.
Ontdek: De 10 meest met ecocheques gekochte producten
Via de myMonizze-app kan je op zoek gaan naar handelaars die de Monizze-kaart als betaalmiddel aanvaarden. Je wordt via meldingen op de hoogte gebracht wanneer je maaltijdcheques opgeladen zijn. Daarnaast kan je ook je saldo, de meest recente transacties en de geldigheid van je cheques raadplegen.
De app maakt het mogelijk om in een paar klikken je lunch te bestellen én te betalen met je maaltijdcheques. Verder krijg je ook persoonlijke deals en gepersonaliseerde aanbevelingen voor nieuwe plaatsen te zien. Die aanbevelingen houden trouwens rekening met jouw culinaire voorkeuren. De applicatie is beschikbaar voor Android en iPhone.
CHECK: Stijgers en dalers bij extralegale voordelen
(lm) - Bronnen: belgium-iphone.lesoir.be/belandroid.lesoir.be
1 augustus 2021Regelmatig gaan er stemmen op om het systeem van maaltijdcheques af te schaffen en te vervangen door het storten van een evenwaardig nettobedrag ...
Je bent een halve dag afwezig, en vraagt je af of je voor die dag ook je dagelijkse maaltijdcheque verdient ...
Je kan als werknemer per jaar maximaal 250 euro aan ecocheques ontvangen. Die zijn 24 maanden geldig. Maar wat kan je er allemaal mee kopen?
Gemiddeld 74% van de Belgische werknemers krijgen maaltijdcheques. Daarmee zijn maaltijdcheques het populairste en ruimst verspreide extralegaal voordeel.
1,8 miljoen loontrekkenden krijgen jaarlijks tot 250 euro aan ecocheques. Wat is daar nu zo eco aan? En wat kun je er allemaal mee kopen?
Blijven eco- en maaltijdcheques? Worden ze vervangen door extra loon? Hebben deze cheques afgedaan? Het debat woedt hevig.
Heb jij al eens over andere extralegale voordelen nagedacht anders dan een bedrifjswagen of maatlrijdcheques? Wij ook!
Werkgevers plaatsen voor ondersteunende functies een goede talenkennis hoger op het verlanglijstje. En kennis van Frans in het bijzonder.
Jenti werkt als social media editor bij de MIVB: “Dankzij mijn huidige job leer ik de stad pas echt kennen”